Még egyben vagyok, és jelenleg jelét sem látom annak, hogy Tomibaba ki akarna jönni! Tegnapelőtt elment a nyákdugó de más nem történt! Tegnap délelőtt megint görcsöltem egy sort, de ma reggelre megint nincsenek jeleim. Kicsit tompán fáj a fejem, mert megérkezett a hidegfront, de mást nem érzek. A cicim elkezdett feszülni rendesen, fáj is ha hozzáérek, de még mindig nem nőtt semmit! Remélem, azért ha a tejci beindul, akkor majd látványos lesz a változás is! Tegnap kimostam a függönyöket és megpucoltam az ablakokat a két kisszobában, de a nappalira már nincs erőm-energiám. Az már túl nagy munka lenne most nekem, mert nem bírnék létrán állni, ameddig felteszem a függönyt. Így is elég rozoga ez a létra és félek is rajta, nemhogy nagy pocakkal még bűvészkedjek is! Viszont tegnap levágtam apa haját, hogy ő is szép legyen, ha netalántán valamikor menni kéne a korházba!

Szerző: kataalma  2008.10.17. 08:33 Szólj hozzá!

 

 

07: 18. Egész éjjel nem aludtam. Nem fájt semmim, viszont amikor lefeküdtem este 8-kor, akkor el is aludtam, de 11-kor felébredtem és hajnal fél 4-ig nem sikerült elaludnom, csak forgolódtam… Jó szenvedős egy éjjel volt. Aztán elaludtam és fél 6-kor ismét ébredtem. Sokat voltam pisilni is! 6-kor elment apa dolgozni én meg úgy éreztem, menten összecsinálom magam, így elmentem a wc-re. És amikor már végeztem a wc-papíron egy barnás nyálkás izé fogadott. Úgy néz ki elment a nyákdugóm… De lehet csak a doki tegnapi vizsgálódása, okozza ezt a dolgot. Én nem tudom, még soha nem szültem… Viszont a pocakom kő kemény, de érzem Tomika, még rugdos ezerrel! Még nem tudom mi lesz ma, de majd folytatom később az irományomat..

 

15:32: Most ébredtem fel! Alukáltam egy jó nagyot. Jó nem volt túl nagy kb 1 óra, de nekem bőven elég volt. Most viszont kicsit homályosan látok miatta. És olyan rossz a gyomrom. nem fáj és nincs hányingerem sem csak olyan mintha égne vagy sok lenne a savam... nem tudom. Lehet nem kellett, volna evés után rögtön lefeküdnöm, aludni. Megállás nélkül pisilni járok, pedig nincs lejjebb a hasam, mint szokott! Lehet ez már a vég kezdete. Tomika ma egészen nyugodt! Már kezdek is lassan aggódni, hogy mi van vele. Állítólag a szülés előtt már nem mozognak olyan aktívan. De én nem hiszem, hogy szülni fogok, mert semmi jelem nincs és a pocakom, se fáj. Tomika meg ma reggel kb 1-2 rúgott meg délelőtt egyszer meg most is megmoccant, de ezek csak olyan nagyon pici halvány mozgások. Na majd meglátjuk mi is lesz.
 
Szerző: kataalma  2008.10.15. 15:37 Szólj hozzá!

 

 

Ma voltam a dokinál vizsgálaton. A pocakom nagyon fájt egész nap még akkor is amikor hozzá mentem. Hát, ahogy megvizsgált az sem volt éppen kellemesnek mondható. A méhszájamat birizgálta, ami akkor is fájt. Húúú kikészültem tőle rendesen. A lényeg, hogy 3 cm-ről 1,5 cm-re rövidültem, de még nem kezdtem el kinyílni. Így most c2000-re minősített minket. A baba méretei alapján már nem tekinthető koraszülöttnek, még akkor, sem ha ma születne meg. Bár azt nem tudja megmondani, hogy mikor is fog kibújni, de most már bármikor… Jövőhét kedden kell mennem hozzá ctg-re először. Akkor leszek 37+4! Lehet ez lesz az első és egyben az utolsó alkalom is J Bár úgy lenne! Már jó lenne szétválni. Azt is mondta a Doki, hogy jól teszem, hogy iszom a málnalevél teát. Szerinte sem ártok vele, sőt ő nagyon jó dolognak tartja. Miután hazaértem a dokitól olyan szintű fájdalmaim voltak, hogy le kellett feküdnöm, pihenni, mert nagyon fájt a pocakom. De most már jól vagyok, és lekopogom elmúlt a fájdalom. Holnap remélem, jól leszek, mert függönymosást meg ablakpucolást tervezek J

 

Na azt hiszem mára ennyi!
Szerző: kataalma  2008.10.14. 18:17 Szólj hozzá!

 
Jól vagyok hála az égnek! A tüneteim még mindig ugyanazok. Néha feszít a pocakom, de semmi más. Mondjuk, esténként előfordul egy-egy mensi szerű fájás, de nem vészes a dolog. A babaszoba már készen van teljesen. Minden rucit kimostam, kivasaltam. Kimostam a matracot, a huzatát, a pólyát és a pelenkázót is! Ja és persze a takarókat és a lepedőket is. Kisúroltam a babakocsit meg a kocsiülést is. Szóval már minden készen áll a kispasim érkezéséhez. Már csak melltartó betétet meg popsitörlőt kell vennem és készen álla dolog. A hétvégén bepakoltam a kórházi cuccot is, meg a szüléshez kellő dolgokat, így azt hiszem készen, állok. Már csak várakozni kell. De egyáltalán nem félek! Sőt már alig várom a nagy pillanatot. Sose hittem volna, de a fájdalom, ami majd lesz hidegen hagy! Egyszerűen nem érdekel. Hajt a kíváncsiság és szeretném már átélni ezt a nagyszerű dolgot! Remélem azért minden simán fog menni és az én pincurkám egészségesen és vidáman fog a világra jönni!
Szerző: kataalma  2008.10.14. 10:25 Szólj hozzá!

 
Hát az utolsó írásom óta lekopogom, jól vagyunk. Már másnap elmúlt minden fájdalom. Szerintem front volt akkor és az nem tetszett a kicsi fiamnak. Esett is az eső egész nap akkor és az betett mindkettőnknek! Már alig várom, hogy megszülessen, mert nem olyan jó már, hogy nem csak az enyém a pocim. Amikor mozgolódik, azt imádom, de az egyéb kellemetlenségektől már feláll a szőr a hátamon. Remélem könnyű és gyors szülésem lesz, és még októberben kibújik a fiacskám!
Szerző: kataalma  2008.10.14. 10:24 Szólj hozzá!

 
Tegnap voltam a dokibácsinál és megsaccoltuk a méreteket. Hát nem semmi már ez a kiskrapek :-) A babucival minden ok. Kb 2100gramm már most a kis drágám. Egyéb méretei: BDF: 85 mm OFD 97 mm HC: 296 mm AC: 283 mm FL: 63,8 mm. Na szóval kb ennyi. Tök örülök, mert akkor már tuti nem lesz nagyon picike az én kis maszatom bármikor is, szülessen meg. És a rúgásai már nem is olyan picik, mint eddig. Hatalmasak. Néha a bordáim alatt rugdos, vagy matat a kis lábacskáival és ez sokszor csikizni szokott engem. Már nagyon nagyon várom, hogy előbújjon, mert kicsit kezdek türelmetlen lenni. Ha időben jön pont, akkor már csak 7 hét van hátra. De azért én reménykedek benne, hogy előbb kibújik a kis tökös. A szobája már készen várja. Már csak 1-2 apróság hiányzik, de azok csak a szépítkezős kellékei meg a pelus. De pelust azt hiszem október elején, veszünk is neki, hogy ne az utolsó pillanatban kellejen. Na mára befogom.
Szerző: kataalma  2008.10.14. 10:24 Szólj hozzá!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hát teljesen kivagyok ma! A pocakom úgy feszül, hogy majd kiszakad a helyéről. Ha ülök, akkor meg fent is elkezd keményedni. Nem tudom eldönteni, hogy Tomi popsija van e fenn a gyomrom helyén, vagy a méhem keményedik be úgy, mintha a gyerek lenne ott. És alul, pedig a szeméremcsontom felett feszül, húzódik és fáj a pocakom. Nem hasonlítható mensi szerű fájdalomhoz, inkább olyan mintha nagyon kéne pisilnem de, nem lenne a közelben wc és begörcsölne a hólyagom. De abban is biztos vagyok, hogy nem a hólyagom fáj. Szóval nem tudom, most mi van de ez tegnap este óta tart. Ha nem múlik el holnapig, akkor azt hiszem pénz ide, vagy oda fel kell keresnem a dokit, mert akkor valami nem stimmel. Bár a baba jól van, mocorog, nem vérzek, nem folyok, tehát túl nagy gond nem lehet. Az is elképzelhető, hogy a pici fiam már olyan nagy és olyan rosszul fekszik bennem, hogy ezt nem bírom elviselni. Lehet, kicsit megkérem, hogy mocorogjon arrébb és akkor nekem is sokkal jobb lesz. Na remélem ez be fog válni.

 

Szerző: kataalma  2008.10.14. 10:24 Szólj hozzá!

 

 

 

Hú már jó régen nem írtam semmit. Az az igazság, hogy nagyon nincs is mit, mert jól vagyunk a babával és nincsen panaszunk hála az égnek. Szépen növekedik a pocakom és jól ki is repedezett, pedig kenegetem. Ahhoz képest, hogy "ősz" van elég meleg az idő, jó lenne már egy kis lehűlés, mert nagyon melegem tud lenni. Jövőhéten megyek a dokibácsihoz és majd, meglátjuk mekkorának, saccolja Tomit. Remélem jó sokat nőtt az elmúlt időkben. Szerintem, addigra már meghaladja a 2kg-ot is. A hétvégén megjön az új szekrénysor a nappaliba is és akkor már teljesen kész, leszünk a babuci fogadására. Mondjuk a régi szekrényeket, már áthordtuk az ő szobájába, úgyhogy már csak ki kell mosnom a ruhácskáit, és be kell pakolnom a szekrénysorba. Nem semmi lesz, de élvezettel fogom majd csinálni. Még mindig nem híztam sokat. Jelenleg 4-5 kg-nál tartok. Ez attól is függ, hogy mennyit iszom és voltam e éppen aznap WC-n. De nem vizesedek, a vérnyomim is rendben van és nem is görcsölök. Az alvás esténként nehezen megy, mert nehéz olyan pozícióba helyezkednem, ami mindenkinek kényelmes lenne. De ha egyszer megtalálom, akkor nincs akadálya az alvásomnak. Jó egy-két pisiszünetet beiktatok éjjel, de semmi különösebb. Ja és már megfigyeltem Tomit, hogy mikor kel fel és mikor alszik. Napközben általában végig durmol, csak ha eszek, akkor szokott kalimpálni egy picikét. Reggel mikor ébredek, és éhes vagyok akkor ő is felkel. Délután fél 6-kor szokott ébren lenni és utána fél 8 és 8 között valamikor felkel, és jó sokat ugrándozik ameddig el nem alszom. Az éjjeli mókákat nem tudom, mert ugyi én alszom. Lehet, azért ő fent van.

 

Szerző: kataalma  2008.10.14. 10:23 Szólj hozzá!

 

 

Tegnap megvolt a 4d uh. Mit nem mondjak nagyon jól sikerült 1-2 dolgot kivéve. A kép és a felvétel minősége tökéletes volt, viszont az én kis maszatkám megint nem olt túl fotogén, hisz mindkét keze az arca előtt volt és azokkal játszadozott. A doktornő kiküldött kicsit sétálgatni meg adtak csokit, hogy jó képeket lehessen csinálni, de sajna hiába volt minden, mert Tomikat továbbra is csak a kezeivel volt hajlandó játszani és azt is csak az arca előtt. Hehehe!

 

Azért sikerült egy képet elkapni róla profilból. A képen éppen durcimurci a drágám. Összehúzta a szemöldökét és a száját. Tiszta anyukája. Pont így nézek ki oldalról én is, ha mérges vagyok. Sajnos a felvételre ez a kép már nem került rá, valami miatt lemaradt, de kaptam róla rendes fotót. A baba méretei mind tökéletesen a korának megfelelőek és már 1 kg és 20 dkg a drágám! 2 hét alatt majdnem 0,5 kg-ot növekedett.
Ja és kaptam képet 2d-ben a talpacskájáról, amiből tisztán kivehető, hogy apja fia. Csak az apjának van olyan lába, amin a nagylábujja ennyivel hosszabb. Jaj mindjárt megzabálom. Nagyon édes. És a kukiját is végre tisztán mutatta.
Szerző: kataalma  2008.10.14. 10:22 Szólj hozzá!

 

 

Nagyon jó napom van. Elmentem a bababoltba megnézni élőben is a babakocsit. Szóval maradt a faszinak a tavalyi színválasztékból még 2 db babakocsija. A színe nekem jobban tetszik az idei világoskéktől. Az sötétkék és világos zöld. Nagyon jól néz ki és a kocsi is nagyon praktikus. És alkudtam a pasival így 29 900.- Helyett megvehetem 25 000.- -ért. Most mindjárt rohanok is vissza lefoglalózni, mert igazán megéri. Ha minden igaz már szombaton hazahozzuk!!! Juhhéééé! Teljesen jó téli babának, 5 pontos biztonsági öve van, vastag párnamatrac van belül, újszülött fejszűkítő. A tolókar állítható mind magasságilag, mind mindkét irányba tolható. A lábtartót teljesen fel lehet zárni, így olyan, mint egy mózeskosár, és ajándékba ad hozzá esővédőt is! Iszonyat jó és nagyon boldog vagyok miatta. És szerintem a Pierre Carden kocsik nagyon jók. Most verebet lehetne fogatni velem. Ja és lehet tőlük bérelni légzésfigyelőt 1800 Ft/hónap. Szerintem az is megéri. Úgyse akarom fél évnél tovább használni. Aztán lehet inkább újat, veszek, mert ha jön a 2. baba akkor neki is fog kelleni. Ők az ac fajtát árulják, mert szerintük az a legmegbízhatóbb. Abból 7 éve még egy db-ot se vittek vissza, hogy hibás. Az álomvirágból, pedig már többet is és az volt a panasz hogy fél év alatt bekrepált...Szóval nem tom mi legyen, majd még meglátom. Megrendeljük lassan a szekrénysort a nappaliba, így ami most itt van, az majd megy a babaszobába. Szóval ennyivel kicsit könnyebb a helyzetem. Az ágyikó ugyi már megvan és az utazóágy is és a hálószobai kis rácsos ágy is és a babahordozó kocsiülés is és most már a babakocsi is, meglesz! Éjjen!. Ja és most szombaton megyünk 4D-re, úgyhogy semmi sem tudja elrontani a kedvemet. Max az, hogy lassan nekik kell állnom, főzni, mert nincs itthon kajcsi :-)Borsófőzelék lesz főtt tojással meg virslivel...Imádom.! De most annyira izgalomba vagyok, hogy nem tudom mi lesz belőle... :-)Most értem vissza a boltból megint, mert elszaladtam nem vártam holnapig és le is előlegeztem a kocsit. Nagyon várom már a szombatot, amikor elhozzuk! És utána meg irány a 4D. Ja és szintén szombaton a 4D után megyünk a keresztfiam 4. szülinapi bulijára... Nem tom mi a fenét vegyek neki. Ja és az ismerősöm is szombatra van kiírva szülni.... Szóval lesz izgalom elég. Bár ki tudja a baba, mikor jön. Lehet, ma lehet csak vasárnap...No mindegy a szombat jó zsufi lesz nekünk, de csupa jó dolog és izgalmas, így alig várom már!!!!

 

Szerző: kataalma  2008.10.14. 10:22 Szólj hozzá!

Tegnap voltam az anyatejes világnapon. Nagyon nagyon jól éreztem magamat. Ilyen jól rég nem szórakoztam. Kaptam csomó termékmintát ajándékba és fülmelegítő párnácskákat is a picurinak. Nyertem a tombolán egy orrszívót amit porszívóra lehet rögzíteni és egy 4D-ultrahangot. Nagyon nagyon boldog vagyok miatta, mert az előző felvétel úgysem sikerült valami fényesen. Jövő hét szombaton megyünk majd fél 1-re a XVIII. kerületbe. Remélem ez a felvétel már jobb minőségű lesz és a kisfiam is jól fog viselkedni és megmutatja majd mindenét szépen. Nagyon nagyon várom már. Akkor leszünk 28+1 naposak, tehát már egy gyönyörűen kifejlett kisfiút kell majd látnunk. Ma is szép idő van és nagyon jót aludtam az éjszaka. De azért remélem nem lesz nagyon meleg, mert nincs kedvem hozzá! Itthon nem túl jó a lakásban, mert nem tudok rendesen kereszthuzatot csinálni ameddig nincs meg a szúnyogháló a konyhaablakon, mert valahol van egy darázsfészek és állandóan bejön egy dög... Már egyenesen félek kinyitni az ablakot, nehogy betévedjen egy. Rakott krumplit csinálok ebédre...tuti felmelegszik a konyha is a sütőtől. Ma szerda van! Kicsit rendezkedek is a lakásban és átolvasom a tegnap szerzett újságokat, ha nem találok ki mást is magamnak.

Szerző: kataalma  2008.10.14. 10:21 Szólj hozzá!

 

 

3 napja, azaz pénteken megvolt a genetikai, uh a fiacskámról. Kissé szomorú vagyok, mert nem úgy sikerültek a felvételek, ahogyan én azt elgondoltam, de több mint a semmi! Csak egy képet kaptam, de az sem a legjobb. De a lényeg: A kisfiam 850g kb. De plusz mínusz 10 % eltérés lehetséges. Makk egészséges a drágám, jobb már nem is lehetne. Úgy néz ki, hogy rám fog hasonlítani. Legalábbis most olyan az orrocskája mint az enyém. Sokat nem láttunk az arcából, mert állandóan a lepény felé fordult és oda préselte be magát. Nem volt kíváncsi ránk, és úgy gondolta, mi se nézegessük már őt. hehe. Aranypofi. A dvd felvételen minden sokkal jobban látszik, csak valahogy még mindig nem tudok levadászni róla képeket, de majd igyekszem valahogy... Ja és előző nap volt a cukor terheléses vizsgálatom. A vér és a pisi eredményem is negatív. Totálisan egészséges kismami vagyok !

Szerző: kataalma  2008.10.14. 10:21 Szólj hozzá!

 

 

Szép napos reggelre virradtunk ma. Nem érzem túl jól magam most kora reggel és éjjel se voltam túl jól. Nem fáj semmim, csak az a nem vagyok jól érzés, van rajtam. De remélem, elmúlik. Tegnap előtt is így voltam, viszont tegnap remekül éreztem magam és kitakarítottam az egész lakást. A konyhaszekrénytől kezdve az ablakokig és a függönyökig mindent. Szóval jól el is fáradtam, de legalább majd nagy pocakkal nem kell ugyanezeket végigcsinálnom.

 

Szombaton kicserélték végre a radiátorunkat a nappaliban. Jó meleg lesz télen a kis Tomikának, ha megszületik. Fázni tuti nem fogunk!
Pénteken fogunk menni 4d-s uh-ra a Baross utcába. Már nagyon nagyon várjuk. Remélem, jól megmutatja magát a kis lurkó, és nem takargatja majd semmijét.
Szerző: kataalma  2008.10.14. 10:20 Szólj hozzá!

 

 

Tegnap előtt voltunk a dokinál és meglestük a kis kukacost. Most már 1000+1%, hogy kukacos, mert megvizsgáltuk még a zacsikat is.:-)A fej szélessége 55mm, a mellkas szélessége 54mm, és a combikája 41mm. A doki szerint egy nagyon szép egészséges és arányosan fejlődő kisfiú. Hát nagyon boldog vagyok. ÉS a kis drágám forgatta a fejét is, így nem lehetett róla túl jó képet csinálni. A doki már rá is szolt, hogy hé kiscsávó ne csináld már... nézz csak ide... :-) Annyira édes volt. Sokat beszélgettem is a dokival, hogy milyen lehetőségek vannak a korházban. Hát még nem tudom, hogy egyágyas vagy többágyas szobát válasszunk e. Egy tuti, ha apa bent lesz a szülésnél, akkor neki kötelező elvágni a köldökzsinórt. :)) Hehe, kíváncsi leszek rá. Hétfőn vettünk egy kiságyat is a maszatkának. Nagyon jó kombi pelenkázós ágy. Szinte vadonatúj kinézete van amit nem is csodálok, hisz csak 2 éves és egy baba ugye nem igazán teszi tönkre az ilyeneket. 25 000.- Ft volt. Ma csütörtök van, és úgy néz ki semmi dolgom néhány fénymásoláson és vásárolgatáson kívül. Egy kicsit akkor ma majd magammal foglalkozom.

 

Szerző: kataalma  2008.10.14. 10:19 Szólj hozzá!

 

 

Megérkeztünk tegnap este a nyaralásból. Csak ma jöttünk volna haza, de inkább este elindultunk, hogy ne reggel kelljen kapkodni. A pocaklakóm nagyon jól érzi magát. Már egyre többet mocorog. Igaz még csak halványan érzem, de azt legalább biztosan. Minden nap jelentkezik 2-3 alkalommal legalább. Egyik este, amikor a kezemet a pocakomra tettem, már a kezemmel is éreztem őt és apa is. Olyan édes volt. De akkor éppen háton feküdtem, és tv-t néztem. Biztos tetszett neki a műsor. Nagyon jól érzem magam, semmi rossz tünetem nincs, és boldog vagyok. Eddig még csak 2 kg-ot híztam a terhesség kezdete óta. Volt már 4-5 kg is, de lefogytam, és nagyon odafigyelek a táplálkozásra. Remélem 6kg-nál többet a végére, sem szedek majd fel.

 

Szerző: kataalma  2008.10.14. 10:19 Szólj hozzá!

 
Tegnap előtt voltunk apával a tesco-ba vásárolni és láttam jobbnál jobb rucikat kismamiknak, de nem vettem, meg mert drágállottam ennyi pénzért. Tegnap viszont egyedül visszamentem a fürdőruci vadászat miatt és nem hittem a szememnek. Tegnap reggel mindent leértékeltek, mert jön majd az új kollekció! Vettem is egy fürdőrucit meg egy felsőt. Állati jó mind a kettő és összesen 3520 Ft-ot fizettem. A felső 3200-ról volt leértékelve 809 Ft-ra. Hát egy nap alatt ez az ármozgás nem semmi. Még jó hogy nem tegnap előtt vásároltam...ja és a fürdőrucik úgy vannak, hogy külön sorba az alsók és külön sorban a felsők. Te válogathatod össze, hogy melyikből milyen méret kell neked. Hát sikerült!!!!!!!!!!!!!!!ja teszek fel képet a felsőről. A fürdőruciról nem, mert nem akarom mutogatni a dagadt testemet senkinek se. Elég lesz a strandon szégyenkezni. No nem a pocakkal van a bajom, hanem a többi felesleggel...Nagyon nagyon meleg van. Itt a lakásban 30 fok. Hiába nyitom ki az ablakokat, egyszerűen nem megy le a hőfok. No sebaj. Már csak a mai napot kell kibírnunk, mert holnap indulunk Balcsira nyaralni. Haza se jövünk júli 5-ig. Már nagyon várom. Tomi nem igazán mocorog múlthét csütörtök óta. Szerintem neki is nagyon melege van, és nincs kedve focizni. Naponta kb. 1x, érzek egy nagyon apró moccanást aztán annyi. De remélem a nyaraláson ő is, jól fogja érezni magát, és majd ott megmutatkozik.
Szerző: kataalma  2008.10.14. 10:18 Szólj hozzá!

 

 

Hát a tegnapi hancur nem volt semmi. Du. 16:50-től este 8:15-ig meg sem állt a pocakomban a kis drágaságom. Annyira édes volt. Mondtam is neki, hogy most már csicsikázzon, mert nagyon el fog fáradni. Azóta híre hamva sincs, szerintem jól bealudt. Nagyon furi érzés volt, de annyira boldoggá tett. Még apa is érezte, amikor hanyatt feküdtem, rátette a fülét a pocakomra, és amikor rúgott Tomi akkor apa hallotta odabentről... Édes volt. De inkább én ülve éreztem erősebben a mocorgást. Hanyatt fekve is éreztem, de kevésbé. Rajtam mostanság nincs nagy evési kényszer, sőt úgy kell magamba tukmálni valami kajcsit. De estére én is mindig megéhezem. Ma reggel lehet, csinálok magamnak reszelt főtt tojást, reszelt sárgarépával. Nyami nyami azt nagyon nagyon szeretem.

 

Szerző: kataalma  2008.10.14. 10:18 Szólj hozzá!

 

 

Tegnap sikerült eljutnom egy másik helyre uh-ra. Mindent rendben találtak a kisfiamnál, bár a nemét nem mutatta meg ott a doki néninek. De kaptam róla képet, így most már megint van egy, csak az a baj, hogy ez sem az igazi. De, majd ha elmegyünk a 4d-re ott már tuti lesz a dolog. A védőnéninél is voltunk és ő is mindent rendben talát nálunk. JúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúJJJJJj! Képzeljétek el ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉRRRRRRRRRRRRRRRRZZZZZZZZZZZEEEEEEEEEEEMMMMM MMMMMM a fiamat. El se hiszem. Most egy perccel ezelőtt kezdett el eszméletlenül rugdosni odabent. Még nem tom eldönteni, hogy jobboldalon az ideg ugrál e csak a pocakomban, vagy Tomika rugdos, de szerintem ez már őőőőőőőőőőő! Jéééééééééé, és abba se hagyja. Azóta is folyamatosan rúgkapál...........Olyan, mint valami pattogás odabentről. Nem egy vagy két rúgás, hanem most tart kb a 60. nál. Ez most tényleg az??????????????????? Éjjjjjjjjjjjjjjjjjen még mindig nem hagyta abba, most is folyamatosan... Ha lefekszem, hanyatt ha kihúzom magam, ha összegörnyedek, akkor is érzem. Pont olyan érzés, mint amikor egy ideg pattog valamelyik izületedben, amikor mozgatod. Vagy én nem is tudom. De fantasztikus érzés. Ez már tuti őnagysága. Én meg tegnapelőtt itt keseregtem, mint egy 5 éves kislány... Most lettem én is igazán nagyon nagyon boldog. Itt ülök a gép előtt, és folyamatosan érzem. Még most is és szünet nélkül nyomja a kicsi. Lehet éhes... De most olyan boldog vagyok, hogy nem is tudok másra gondolni. Apa nemsokára hazajön és elmondom neki a nagy hírt. Biztos ő is kiugrik majd a bugyijából!!!!!! És akkor sütök egy jó kis tojásrántottás és megetetem a picurimat. Ja délután a princes cd-met hallgattam. Végül is komolyzene nem? :-) Aztán ettem sok-sok meggyet. Lehet, ez tetszik neki annyira. A köldököm vonalában érzem talán egy picikét lejjebb és jobb oldalon. Ha kitapintom érzem is, hogy ott van az én kis drágaságom. Egyébként fejjel lefele fekszik ár 2 hónapja és a lábai, idefent vannak. Kis aranyos. Majd sokat állok fejen, hogy neki is jó legyen :-) Hihetetlen már több mint 10 perce tart...

 

 
Szerző: kataalma  2008.10.14. 10:18 Szólj hozzá!

Hát ma sem érzem még a baba mozgását. Pedig már nagyon szeretném, mert akkor tudatosulna bennem, hogy a kismanó a pocakomban van. Ma nekiláttam a hűtő takarításának... Nyaralás előtt rendbe szeretnék tenni mindent, hogy utána egy ragyogó lakás fogadjon itthon. Még nem tudom, hogy mikor tudok majd menni a másik uh-ra az Sztk-ba, de szerintem kérek beutalót a körzetitől, és holnap reggel elmegyek!!! Nem várok tovább a dokimra, mert abból nem lesz semmi! Tegnap csináltam pocakfotót. Felrakom... Igazából én azért is várom annyira a mocorgását a törpikémnek, mert csak akkor fog tudatosulni bennem, hogy babát várok. Addig NEM TUDOM ELHINNI! Amikor uh-ra megyek, akkor éppen elhiszem, de mire hazajövök olyan, mintha valaki másét néztem volna. Sokszor jut az is eszembe, hogy jó lenne már babát várni... És akkor bevillan, hogy hisz már terhes vagyok... Olyan szörnyű ez az érzés. Addig nem is igazán tudok vele beszélgetni meg semmi, mert agyilag nem fogtam még mindig fel!!! Sokan kérdeznek, meg beszélnek a terhességemről, de én olyankor mindig tikon elszégyelem magam, hogy mivan ha mégse vagyok terhes csak bebeszéltem mindenkinek... Olyan rossz ez így tényleg. Ha viszont már végre mocorogna, akkor bennem is tudatosulna, és akkor megnyugodnék. Nem türelmetlen vagyok, csak hitetlen. Tudom nem is olyan nagy idő, amit mi vártunk erre a babára, hisz másokhoz képest csak 1,5 év volt, de nekem éppen elég volt arra, hogy ne tudjam felfogni, hogy végre babás vagyok... Nem akarok panaszkodni, meg nem is akarok senkit se untatni magammal, de magam alatt vagyok.... Ezer bocs, ha túl sokat nyávogok, de kivagyok idegileg... Már próbáltam vele beszélgetni is, de olyankor is elszégyelem magam, hogy úr isten kivel beszélek én????????? Mások előtt nem is merek. Egész más lenne, ha már érezném, mert akkor tudnám!

 
Szerző: kataalma  2008.10.14. 10:17 Szólj hozzá!

 
Hát kedden, vagyis tegnap előtt voltam a híres kismama tornán, amit az SZtk-ban csinálnak. Hát mit ne mondjak, inkább tényleg veszek itthonra egy dvd-t és arra fogok majd ugrabugrálni, mert ami ott volt az kész katasztrófa. Mire bemelegednék addigra már vége is, és nem sokat ér szerintem. Ennyit itthon is csinálok minden nap, és nem kell érte elmennem egy intézetbe, ahol ráadásul olyan meleg van, hogy majd kidőltünk. Csak nem találok sehol dvd-t de nem adom fel, amint megtalálom meg is veszem. Bezzeg amikor nem kerestem mindenhol dögivel árulták...
Szerző: kataalma  2008.10.14. 10:16 Szólj hozzá!

 
Hát a mai naptól végre nyugalomban élhetek majd. Mától betegállományban vagyok. Bár én szeptemberig terveztem a munkát, de nagyon csúnyán összevesztem a főnökömmel, így tegnap befejeztem. Nem éri meg idegeskedni és idegbetegen kihordani a babucikámat. Jövőhéten valamikor megyek a doktor bácsihoz, és meglessük a kis maszatot. Ez lesz a nyaralás előtti utolsó uh. Remélem nem lesz szégyenlős a kis drágám, és végre megmutatja a lába között rejtőző igazságot. :-) Bár szerintem kukaca van a kincsemnek, de majd minden elválik időben...
Szerző: kataalma  2008.10.14. 10:16 Szólj hozzá!

 

 

No már meg is jöttem a dokibácsitól. Az AFP tökéletes, minden rendben a kis manócskámmal. A méretei tökéletesek, nem tudta pontosan megmérni, de kb. 20 cm. A kincsem picikét mozgolódott, de sajna még nem érzek belőle semmit. Ja és a legfontosabb. Terpeszben volt. A dokibácsi kinagyította és megnézte közelebbről a dolgokat és odahívott egy uh-s nénit aki szintén megnézte és mind a ketten azt mondták hogy fiúcska. Ott ágaskodott a szebbik fele a manócskának. Tehát a pocakomban van TOMIKA. Én édes kisfiam. Rakok fel képeket. Bár a dokibácsi nem tudott nyomtatni én azért lefotóztam a monitort. Remélem, azért látszik belőle valamit, mert nem túl jó minőségű a kép. Éppen háttal van rajta. Ja és a placentám hátsófali megtapadású és közel van a belső méhszájhoz, de nem éri el. Ez állítólag nem baj, de azért bennem egy kis aggodalmat kelt. Ajánlottak nekem egy 4d-uh-zó nőcit, akihez érdemes elmennem, ha majd akarok. A doki szerint ő látja azt, amit látni kell, mert ő a szakmájában a lehető legjobb, mert már több mint 10 éve uh-zik. Na majd a 24. hét körül megnézem…

 

Szerző: kataalma  2008.10.14. 10:16 Szólj hozzá!

 

 

Ma voltam AFP vizsgálaton. Két perc alatt végeztem. Levettek két kémcső vért és vittem nekik egy üveg pisikét. Állítólag hepatisis b vizsgálatot is végeznek. Remélem minden a legnagyobb rendben lesz. A 19. héten valamikor megyek majd megint uh-ra. Az egy nagy uh-lesz ami, az AFP-hez kötődik. Genetikai uh-nak is szokták nevezni. Arra megint a korházba kell mennem. Remélem olyan időpontot kapok, ami mindenkinek megfelelő lesz, nem kell kapkodni és nyugodtan minden porcikáját, végignézhetem a kisbabának. Ja és remélem, végre megmutatja nekünk, hogy mi is lapul a kis combikái között....

 

Szerző: kataalma  2008.10.14. 10:15 Szólj hozzá!

 

 

Ma voltam a dokibácsinál az AFP előtti vizsgálaton. Mindent rendben talált a kis manócskámnál. Végig aludta az uh-t. De amikor kértem a dokit, hogy csináljon még egyet, mert képet is akarok a babáról olyan nagyot rúgott a kisbaba, hogy vicces volt. És olyan édesen nyitogatta a kis száját, és itta a magzatvizet, hogy öröm volt nézni. Hát majd megzabáltam monitoron keresztül a kis manócskámat.... Ez volt az első vizsgálat a magánrendelőben. Jövőhéten megyek az AFP-re. Étgyomorra kell menni meg vinni pisit. Két ampulla vért vesznek majd le. Ja és hepatitis vizsgálatot is végeznek ugyanakkor. Aztán 19 hetesen megyek a genetikai uh-ra. Ott remélem már a neme is, kiderül a kis édibédikémnek.

 

Szerző: kataalma  2008.10.14. 10:15 Szólj hozzá!

 
Pünkösdhétfő van. Semmi különös jelem nincs még mindig. Inkább pár napja fejfájás kínoz. Már nagyon kész vagyok, de igyekszem nem algopirynt bevenni. A pocakom dagad, de még nem úgy nézek ki, mint egy terhes nőci, hanem inkább egy elhízott bálnára hasonlítok, hisz a fenekem-csípőm és a combom is szépen erősödött. Hát remélem szülés után, szépen visszanyerem majd az alakomat. No de ezek a szörnyű pattanások mennek az idegeimre, ami a mellemen, a fejemen és a vállamon jelennek meg. Remélem ezek is, hamar elköltöznek rólam...
Szerző: kataalma  2008.10.14. 10:14 Szólj hozzá!

 

 

Hú! Rég voltam itt nagyon. Hétfőn, vagyis 28-án voltunk 12 hetes ultrahangon, bár akkor voltam 12+3. A baba nagyon nagyon aranyos volt és sokat nőtt. 61 mm a kis drágám és több mint 2 cm, a fejszélessége. A tarkóredő 1,9 volt, ami megfelelő érték. Éppen szunyált a kis drága. Már tiszta emberke formája van. Apa is bejött és ő is látta. Bár mérges vagyok nagyon a dokira, mert olyan rossz időpontot adott, meg amikor több mint 30-an voltunk és alig 5 perc volt a babára, de nem szóltam akkor semmit, mert elaléltam az örömtől, hogy ismét láthattam a kismanót. De bepótolom, és legközelebb jól leszidom a dokibácsit...:-) Teljesen jól vagyok. Még mindig nincsenek tüneteim. A pocakom növekszik, bár nem tom hogy ez a puffadás e még vagy már a baba is látszik, de elvagyunk vele

 

Szerző: kataalma  2008.10.14. 10:14 Szólj hozzá!

 
Ma is nagyon jól érzem magam. Bár az éjjel át kellett költözni a párommal a nappaliba aludni, mert egyszerűen nem bírok magammal. Fulladok, bedugul az orrom és köhögök. Lehet a terhesség hatására, kiújul az asztmám. Bár nagyon nem szeretném. Ezt már egész kiskoromban kinőttem. De a biztonság kedvéért, ma teljesen kitakarítottam a lakást, hátha por nélkül könnyebben boldogulok. Még párologtatok is a hálóba, hogy friss levegő legyen. Igaz 3 napja takarítottam, de a cél szentesíti az eszközt. Remélem ma már rendesen, tudok alukálni
Szerző: kataalma  2008.10.14. 10:13 Szólj hozzá!

 
Hát ma nagyon jól vagyok. Bár igaz tegnap se volt semmi bajom. Kicsit be is tojtam, hátha baj, ha megszűnnek a tüneteim, de megnyugtatom magam, hogy minden a legnagyobb rendben van. Igaz rosszullét csak húsvét hétfőtől kb 1 hétig volt, se, előtte se utána. Bár mindig volt valami apró jel, hogy tudjam itt a kis pocaklakó. Vagy fájt, vagy húzódott vagy, valami. De most 2 napja semmi, sőt szinte a cickom se fáj. De nyugodt vagyok, mert a kisbabám a legutóbbi, uh igen aktív volt, tehát biztosan nincs semmi baja :-)
Szerző: kataalma  2008.10.14. 10:13 Szólj hozzá!

 
Ma voltam a védőnéninél. Sokat ücsörögtem nála, de végre megkaptam a várva várt kiskönyvet. Mindemellett ajándékba adott egy kismama magazint és egy terhességről szóló könyvecskét. Nagyon szimpinek tűnik a védőnéni. Kissé idősebb, de nem nagyon. Duci kb 60 éves és nagyon ari. Remélem a későbbiekben se lesz vele semmi gondom. Legközelebb május 21-én kell hozzá mennem. Egyébként teljesen jól vagyok, van étvágyam is sőt. Egyre inkább. Mostanra már híztam legalább 4 kg.-ot, bár ez lehet, hogy a víz visszatartás miatt van. Ja és mérlegelés előtt megittam fél liter kakaót. nyam nyam jól esett. Mára már megjött a jó idő is. Tiszta nyár... Ma este megyünk a Brigihez és megvesszük a babahordozót, amit autós ülésnek is lehet használni. Alig várom már a kismanó születését. Elvileg november 8-ra vagyunk kiírva. Kíváncsi leszek mi lesz belőle...
Szerző: kataalma  2008.10.14. 10:13 Szólj hozzá!

 
Ma voltam a doki bácsinál és megnéztem a kismanót! Hát tiszta édes volt a kis drágám. Már 2 és fél cm és nagyon eleven. Élvezte az ultrahangot. Nem menekült előle, hanem követte. Meghallgattam a pici szívecskéjének a hangját. Hát nagyon nagyon gyorsan ver. Tiszta édes. És a fejecskéje olyan hatalmas. Szinte a feje akkora, mint az egész teste. Bár a doki bácsi szerint ez így normális, mert először a kis fejecskéjük nő. Hát majd bezabáltam. A doki is csak mosolygott. Apa is látta. Alig várom már a következő, uh-t bár az csak a 12. héten lesz. Még 2-3 hét. Ma vagyunk 9+2
Szerző: kataalma  2008.10.14. 10:12 Szólj hozzá!

 
Hát az elmúlt napokban talán kicsit jobban érzem magam. Inkább csak este meg reggel érzem azokat a furcsa dolgokat a szervezetemben, de teljesen ura vagyok a helyzetnek. Bár az étvágyam igaz nem teljesen de visszajött, még mindig alig tudok enni. Ill. nem tudok megenni mindenféle kajcsit. De remélem ez idővel, majd változik. Holnap megyek a doki bácsihoz, remélem sok jót fog mondani és az én kincsemmel is találkozhatok ismét. Ja és mostanában minden éjjel álmodok, és mindig emlékszek is rá. Egyre nagyobb hülyeségekről álmodok, de a terhességem mindig szerepel benne. Ha nem is arról szol, akkor csak említésképp de tuti benne van. Lehet túl kipihentem magam a 2 hét betegszabi alatt, és az agyam ráér kombinálni.
Szerző: kataalma  2008.10.14. 10:12 Szólj hozzá!

 
Ma 2 hét után elmentem dolgozni, de nem volt jó. Igaz szinte semmi meló nem volt egész nap, de nagyon lassan telt az idő. A folyamatos émelygés már az agyamra megy. Sokszor már az se segít, ha eszek egy falatot. Pedig ma még enni is tudtam, mert valamennyire volt étvágyam. Csak az a fránya gombóc a torkomba. Na az nem kéne oda, mert attól minden bajom van. A pocakom kicsit fájdogál, de csak akkor, ha nyújtózkodom vagy hirtelen, mozdulok. Ma beszéltem megint telefonon a doki bácsival és vasárnap megyek hozzá ultrahangra. Most pénteken leszek már 9 hetes. Tehát már a 9. hetet taposom és vasárnap már a 10. hétbe lépünk. Utána még 2 hét és kitűnően leszünk, remélem.
Szerző: kataalma  2008.10.14. 10:11 Szólj hozzá!

 
Nincs hányingerem, meg cicifeszülés se kívánósság. Csupán egy nagy undor. Nem is tudom leírni nektek, hogy mit érzek. A kaját egyáltalán nem kívánom. Én is csak azért eszek, mert tudom, hogy muszáj ennem valamit. Életem során soha nem telt el úgy nap, hogy ne egyek húst. Rá voltam kattanva, és ha nem ettem szó szerint rosszul voltam. Most meg. Csak ha arra gondolok, hogy húst kell ennem, felfordul a gyomrom. Nem tudom leírni nektek ezt az érzést. Nekem egész nap tart, sőt még tán éjszaka is. Soha nem múlik el. Olyan mintha gyomorrontásom lenne, de nem fáj semmim. Folyamatosan kavarog a gyomrom. Egy gombóc van a torkomban. Mindemellett hízok, mint az állat. Egyszerűen semmi nem csillapítja ezt az érzést. Próbáltam már hideg tejjel, meleg kakaóval, fincsi joghurttal, de nem segít semmi. Korog a hasam de, nem csúszik le egy falat sem. A gyümölcs se nagyon megy de, azért próbálkozom. Szívem szerint egész nap csak feküdnék, és tv-t néznék, mert akkor nem gondolok rá és talán kicsit jobb a helyzet. Kész vagyok már teljesen. Ja és mindemellett hisztis vagyok és nem jó a közérzetem. Ahelyett hogy virulnék, mint egy tejbetök, a helyett letört és nagyon nagyon unott vagyok.
 
Szerző: kataalma  2008.10.14. 10:11 Szólj hozzá!

 
Az én párom jobban érdeklődik a baba iránt, mint én. Amikor a tesztet megcsináltuk, rögtön akart mindent venni a babának. Mondtam neki, hogy nee! Ez még korai. De hiába beszéltem. Már van babakocsink, kis utazóágyunk, egy pár db ruhánk és egy babakádunk. Húú! Mi aztán belehúztunk. Ő minden uh-ra elkísért, bár nem jött be, mert hüvelyi volt és oda talán mégse kéne jönnie, de majd a hasira be is jön. Minden nap kérdezget, érdeklődik, utána olvas és kérdez dolgoknak a neten és a kollegái között is. Tök szupi. Az én Kispapám már nagyon várja az ő kicsi maszatkáját. Ja, a doki téma. Nálam a doki küldött vérvételre, vizeletvételre, EKG-ra, fogászatra, háziorvoshoz. Ha megvan minden leletem, azokkal kell majd bejelentkeznem a védőnőhöz, aki majd kitölt egy kiskönyvet és nekem a kis könyvel kell visszamennem a terhesgondozóba. Hát nálunk ez így zajlik. Ja meg persze a kispapának tüdőszűrésre. De hogy minek azt ne kérdezze senki. NEM TUDOM! A dokim nem mondta, hogy nem ehetek semmit, amit hallok. Bár én is olvasgattam a neten ezt azt, de ha annyira számottevő lenne ez a dolog, akkor szerintem a dokim is szólt volna. Én eszek kolbászt. Mondjuk mást nem is nagyon, mert a sajtot kimondottan utálom. De szerintem, ha gond lenne, akkor ezeknek a dolgoknak nagyobb híre menne. A nagyanyáink korába se volt ilyen, hogy mit szabad enni és mit nem, mégis egészséges szüleink vannak, egészséges gyerekekkel. Én úgy vagyok vele, hogy megeszem, ami jólesik, ami meg nem azt hanyagolom. Bár ez utóbbi egyre több van. Szinte minden kajától hányingerem van. Majd meghalok olyan éhes, vagyok, de egyszerűen nem tok megenni semmit. A melóhelyemből nekem is kivan a tököm. Utálok bejárni és utálom az ottani légkört. Most ez a két hét betegszabi pont jól jött. Ha nem is lettem volna beteg, akkor is eljöttem volna betegállományba, csakhogy ne kelljen bemennem! Én augusztus 31-ig tervezem a munkát, utána tuti nem megyek már. Remélem, addig meg kibírom, mert nekem is fontosak az anyagiak. Így se sok a fizetésem, hát még ha nem is dolgozok. Na ne!
Szerző: kataalma  2008.10.14. 10:10 Szólj hozzá!

Na elmentem ma a nődokihoz. Csinált egy, uh-t és képem is van már. 7+4 vagyok ma. A baba 11,4 mm. Hát ez nem semmi. Miután kijöttem a dokitól olyan éhes lettem, mint egy farkas. Azt mondta két hónapos a terhességem. Ill. a hétvégén lesz az. Mennem kell vizeletre, vérvételre, EKG-ra, fogászatra, háziorvoshoz, no meg persze a páromnak tüdőszűrőre. Bár ez utóbbit nem nagyon értem, de ha kell, hát elmegy. Ezen ne múljon. Ha megvan az összes lelet, akkor el kell mennem a védőnőhöz, és ő kitölti nekem a kiskönyvemet. Kíváncsi vagyok nagyon, hogy mikor kezd majd látszódni a pocakomon a kis maszatkám. Rakok fel képet róla. Nem tom mennyire lesz kivehető, de élőben látszik a két kis lába az egyik karja, meg a pici fejecskéje és rajta a két kis szemgödör. Annyira cuki. Már akkora, mint egy bab.

 
Szerző: kataalma  2008.10.14. 10:10 Szólj hozzá!

Még mindig beteg vagyok. Nem tom milyen gyógyszert szedjek be...Hm.. Hát nem tom ! Nekem a lelkemre kötötték, hogy nyugodtan használjam a bioparoxot mert, az nem szívódik fel csak helyileg hat. Se algopiryn se semmi mást nem szabad. Láz esetén csak a borogatás vagy a fokozatosan hidegvízzel dúsított zuhany lehetséges. Hát most már nem tom én se mitévő legyek! De megkérdeztem most más dokit is, és azt mondta a bioparoxot nyugodtan, használhatom. Utánanéztem a netes dokik válaszai között is, és ők azt írták, nem minden esetben igaz az, amit a betegtájékoztató ír, az csak túlzott elővigyázatosság Remélem, hamarosan jobban leszek. Bár a tegnapihoz képest már jobb, de még nem az igazi. Én a kolleganőimtől kaptam el. Mondtam nekik, hogy messzire kerüljenek el, de hiába. Nincsenek tekintettel rám. Ígyhát beteg lettem A puffadással vannak gondjaim. Soha nem vagyok éhes. Néha reggelente érzem azt, hogy egy egész tehenet meg bírnék enni, ha előttem lenne, de amikor nekilátok a 2. falat után úgy érzem, hogy tele vagyok. Nagyon keveset eszek és a hasam mégis hatalmas. Pedig azt hittem le fogok fogyni, ha így folytatom, de nem. Az ELEVIttől pedig olyan fekete a kakim hogy az csak, na. Bocsi, ha túl nyers vagyok. Ja és sokszor hasmenésem is van. Hát jól kezdődik ez a terhesség. Nem is gondolná az ember, hogy mennyi minden változik.... Ez az időjárás teljesen megkergült. Itt éppen szakad a hó ezerrel. Érzem is, mert megfájdult a fejem. Istenem még ez is ellenünk van. De hála az égnek már jobban vagyok csak a nózim tömött még. A bioparoxot most elfelejtem akkor egy időre. Csak két napig használtam és csodákat tett. De ha tényleg nem szabadna használni, akkor se ártana ekkora mennyiségben. Sokkal rosszabb lenne, ha még mindig görcsölne a torkom.....

Szerző: kataalma  2008.10.14. 10:09 Szólj hozzá!

 

 

Én most éppen egy 4 tojásból készült rántottát majszolok, nagyon is jóízűen. Napok óta erre vágytam. OHHHHHHHH!
Nagyon finom. Alig várom már a húsvétot a finom főtt füstölt sonkával meg a főtt tojással. Már nagyon kiéheztem rá. No de terhességi tünetem még mindig semmi. Már a cickó se fáj annyira, amikor megnyomom, de azért érzékeny. Kávéval nekem semmi bajom nincs, mert életembe soha nem kávéztam.

 

Szerző: kataalma  2008.10.14. 10:09 Szólj hozzá!

 
Hát 1-2 napja hanyagoltalak titeket, mert elég beteg vagyok. Fáj a torkom, fáj a fejem, folyik az orrom. Tiszta gáz. Ez nem nátha, hanem vírus. Remélem, hamar túl leszek rajta. Mától nem dolgozom jövő hét péntekig. Remélem ennyi idő elég kikúrálni magam. Tegnap elmentem dokihoz, és felírt nekem egy gyógyszert, amit most is lehet szedni, nem lesz baj, nem jut el a babáig. Bioparox a neve. Orrba és szájba kell fújni. Ez egy spre. Helyi gyulladáscsökkentő. Már tegnap este elkezdtem, és most úgy érzem sokkal, jobban vagyok. Remélem, hamar meggyógyulunk. Nem szeretném, ha a babának bármi baja lenne, egy hülye vírus miatt. Ma vagyok 6+5. Jövőhéten megint megyek a dokibácsihoz. Remélem már nagyot nőtt a kis drágám. Terhességi tüneteim nekem sincsenek. A cicim se fáj, csak ha erősen megnyomom. A hasam viszont egyre többször. Nem fáj, hanem húzódik vagy mittudom én. Nem is mindig a hasam. Nem tudom ki hallott már ilyet, de nekem a szeméremdombom, vagy csontom nem tudom eldönteni, de most is éppen az fáj. Kész vagyok már tőle. Sokszor el is zsibbad az egész nu..im! Hát, ha ez normális, akkor kutya leszek. Ilyenről én még nem hallottam. A doki szerint a méhszalagok húzódnak. Hát jó hiszek neki. Nincs hányingerem, nem vagyok kívánós, nem sötétedett a mellbimbóm, nem lett eres a mellem, nem szőrösödött a hasamon a vonal, nem kell gyakrabban pisilni, járni, nem szédülök. EGYSZÓVAL SEMMI TERHES TÜNETEM NINCS, CSAK + A TESZT ÉS AZ ULTRAHANGON MÁR LÁTTAM A KIS MANÓT
Szerző: kataalma  2008.10.14. 10:00 Szólj hozzá!

MOST ÉRTEM HAZA A DOKITÓL. MAJD MEGHALOK, ÚGY FÁJ A POCAKOM. ILLETVE NEM IS A POCAKOM HANEM A SZEMÉREM CSONTOM MEG A BAL LÁGYÉKOM. A DOKI SZERINT EZ NORMÁLIS MERT A MÉHEM TARTÓSZALAGJAI NYÚLNAK A MÉHEM NÖVEKEDÉSÉVEL EGYÜT. JA DE NE ERRŐL BESZÉLJEK MÁR MI?HÁT JÓ! A KISBABÁM PETEZSÁKBAN VAN, AMI 20 MM-ES ÉS A SZÍVHANGJA MÁR MÉRHETŐ HALLHATÓ. ÚR ISTEN EL SE HISZEM, DOBOG A KICSI SZIVE. KÉPET SAJNA NEM TUDOTT ADNI, MERT ELFOGYOTT A FOTÓPAPÍRJA, DE LELETEM AZ VAN

Szerző: kataalma  2008.10.14. 10:00 Szólj hozzá!

 
Ha minden igaz, akkor ma vagyok a 38. napon. A terhességnek még mindig semmi jele rajtam. A cicim is csak akkor fáj, ha nyomkodom. A mensis jellegű fájások már 2 napja elmúltak. Esténként kissé égni szokott a gyomrom, de ezen kívül semmi különös nem történik velem. Nem vagyok se, éhesebb, se pedig nem éhesebb, mint eddig. Remélem ez így is, marad. Ja de! Mégis. Eddig is nagyon érzékeny volt az orrom a kaki szagra, csatorna szagra ill. a csöves szagra, de most még inkább. Nem tudok senki után elmenni wc-re mert, kidobom a taccsot. A Hévről is le kellett majdnem szállnom, amikor egy vak bácsi felszállt a kutyájával. Kész voltam szegényektől olyan büdik voltak
Szerző: kataalma  2008.10.14. 09:59 Szólj hozzá! · 1 trackback

Ma éppen szabin vagyok itthon. Ha minden igaz ma vagyok 5hetes és 0 napos. A dokik szerint ma kezdődik el a szervképződés. Nagyon izgi a dolog. A rosszullétek még ma is messzire elkerülnek engem. Igaz esténként kissé ég a gyomrom, de elviselhető. A mensis fájdalmak, már elmúltak úgy néz ki. Annyira nem feszít a hasam.
Ma du. 1-kor keltem fel. Huh jó sokat aludtam. No nem baj a babának kellett az energia

Szerző: kataalma  2008.10.14. 09:59 Szólj hozzá!

A hasim még mindig fájdogál, de igyekszem nem erőltetni magam. A reggeli rosszulléteknek és az iszonyatos mellfeszüléseknek a nyomát se érzem. Semmi bajom nincs azon kívül, hogy éjszaka nem sokat alszok. Mindig legkésőbb hajnali 4-kor már ébren vagyok.

Szerző: kataalma  2008.10.14. 09:58 Szólj hozzá!

Ma csináltam meg a 4. tesztet és azon már igen szépen látszik a pozitív eredmény. Felhívtam a dokit, és 13-án megyek vizsgálatra. Tudom, hogy minden rendben van. A kisbabám már él!

Szerző: kataalma  2008.10.14. 09:58 Szólj hozzá!

Ma csináltam meg a 3. tesztemet. Hát mit ne mondjak erősebb sokkal, mint eddig, de még mindig nem az igazi a dolog. Viszont 1 hete úgy szurkál a hasam, mintha meg akarna jönni. De tudom nem fog, hisz a baba már bennem van

Szerző: kataalma  2008.10.14. 09:57 Szólj hozzá!

 
Ma csináltam még egy tesztet és azon is ott van de csak nagyon halványka. Nem baj nem adom fel. Kétszer, kell megnéznem, hogy egyszer lássam rajta. Remélem nem csak a szemem, káprázik
Szerző: kataalma  2008.10.14. 09:57 Szólj hozzá!

 
Nem bírom tovább. Még csak a 27. napon vagyok, de muszáj csinálnom egy tesztet. megcsináltam és egy nagyon halványka második csík is van rajta. Ezt el se hiszem. Holnap csinálok még egyet
 
Szerző: kataalma  2008.10.14. 09:56 Szólj hozzá!

 
Most februárban kitaláltam az a taktikát, hogy nem a peteérés időpontját figyeljük, hanem minden 2 nap szeretkezünk csak. Remélem ez be fog válni. Én szeretkezés előtt nem fürdök le és a párom se. A párom utána fürdik én legalább 2 órát nem. De általában nem is szoktam ilyenkor csak reggel, hogy tuti ne mossam tisztára a gyerekek útját. Ma is együtt voltunk a párommal bízva, abban hogy a baba hamarosan a pocakomba lesz. De valahogy érzem is, hogy ott van.
Szerző: kataalma  2008.10.14. 09:56 Szólj hozzá!

Már december óta pozitívan gondolkozok. Mindig arra gondolok, hogy idén kisbabám lesz és végre nagy pocakkal, fogok nyaralni, menni. Januárban elkezdtem hőmérőzni. Akkor legalább fogom látni, hogy van e peteérésem vagy nincs. És legalább már reggel tudni fogom, hogy délután megjön e vagy nem. Hát ma sajnos nagyon leesett a hőm és megjött ismét. Furcsa a dolog mert a 26. napra. Ilyen kevés időre még sose szokott. No nem baj. Most érzem először a mandulaműtét óta, hogy kezd regenerálódni a szervezetem. Végre nem hullik a hajam és jobb a közérzetem is. Talán ez valami jel arra, hogy babás leszek. Nem keseredtem el, hisz a pozitív gondolkodás lényege az, hogy ne tudjon semmilyen csalódás eltéríteni az igazi célomtól.

Szerző: kataalma  2008.10.14. 09:55 Szólj hozzá!

 

Bevezető!
 
 
2006. júniusban abbahagytam a gyógyszer szedését és vártam egy pár hónapot, hátha addigra kiürül a szervezetemből, és akkor nekiláttunk. Az orvosom azt mondta, nem kellett volna eddig várni, hisz a mai tabletták egy nap alatt kiürülnek a szervezetből. No nem baj. Eljött az október és nekiláttunk a feladatnak. Sajnos nekem valami okból kifolyólag kiütéseim lettek és antibiotikumot kellett szednem, ezáltal nem lehetett akciózni. Azonban a kiütések elmúltak és újból belefogtunk a családtervezésbe. Amikor a keresztfiam skarlátos lett és persze én is elkaptam, újból jött a leállás. 4 hét múlva ismét nekiláttunk a feladatnak, csak sajna elmentünk egy Wellness Hotelbe és elkaptunk az uszodában valamilyen gombás fertőzést, így ismét kudarcot vallottunk. Mikor már minden rendeződött, vettünk egy lakást és a nagy felfordulásban, költözködésben, felújításban nem volt időnk szer...ni, de még gondolatban sem jutottunk el odáig. Igaz azon a bizonyos 2-3 napon a párom mindig fáradt volt, pedig nem is tudott róla, így hát nem jött össze a baba. Mikor úgy nézett ki, hogy elkezdett rendeződni az életünk, áprilistól belevágtunk ismét, bár nem gondoltunk rá konkrétan, hisz akkor tuti nem kopogtat a kicsi gólya. A siker továbbra is elmaradt. Orvostól orvosig jártam, de semmi. Aztán május környékén, amikor megjött, minden hónapban a mensi 4. napján rendszeresen 40 fokos lázam lett és még négykézláb se tudtam menni, annyira fájtak az ízületeim. Olyankor 3-4 napig csak sírtam, mert a wc-re se jutottam ki. Minden hónapban ilyenkor elmentem dokihoz, de az csak azt mondta, semmi gond, csak egy kis vírus. Mondtam, kösz. Ilyen pontosan érkező vírust én még nem láttam. Ez így ment szeptemberig, amikor megtalálták a bűnöst. Nem mást, mint a mandulámat. Ez okozott minden bajt, a kiütésektől, az ödémáktól az ízületekig mindent. 2007. októberben kivették a mandulámat, és most 4 hónap elteltével, amikor végre helyreállt a szervezetem, anyuka leszek.
 
 
2008. február 27-én, szerdán a mensim 27. napján tartottam, de valahogy éreztem, hogy baba lesz a dologban. Semmi jele nem volt annak, hogy terhes vagyok, de a szívem mélyén éreztem. Kimentem és vettem egy tesztet. A munkahelyemen megcsináltam. Vártam 2-3 percet és nem jelent meg rajta semmi. Hát kidobtam a kukába, mondván ez tényleg túl korai még, még meg se kellett volna jönnie. Visszamentem az irodába. Kb. 10 perc múlva megint a WC felé volt dolgom és gondoltam, azért meglesem a dolgot. Amikor kivettem a kukából, majd elájultam. Ott volt egy második csík is. Nem hittem a szememnek. Annyira halványka volt, hogy kétszer kellett megnéznem, hogy egyszer lássam. Szinte csak egy halvány árnyék volt. Bevittem az irodába és megkértem a kolléganőmet, hogy nézze meg ő is, ha nem lát rajta semmit, akkor csak én képzelődök. Hát ő is látta. Nem akartam elhinni, így másnap a 28. napon a reggeli első vizeletből csináltam még egyet. Azon is ugyanez volt. A 29. napon vettem még egyet és megcsináltam, azon már egy fokkal erősebben látszott a dolog. Ekkor már elhittem a dolgot. Ha 3 teszt is mutatja, akkor tuti a baba. A biztonság kedvéért a 32. napon is csináltam egy tesztet és ott már erőteljesen látszik, hogy nem vagyok egyedül. Ez a boldogság mindennél többet ér. Március 13-án megyek orvoshoz, és ha minden igaz, akkor már a kicsi szíve dobogását is hallani fogom. Alig várom már!
Szerző: kataalma  2008.10.13. 18:08 Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása