A tegnap esténk nem volt semmi! Tomi egész nap 130-at evett pedig max csak 100-at szokott! Gondoltam én akkor este nem lesz olyan éhes, mert tele a pocakja. Csináltam neki 120 tápszert azért hogy ami a ciciben van az éjjelre maradjon és ne kelljen tápozni... Benyakalta a tápot 5 perc alatt és utána torka szakadtából üvöltött hogy igenis adjak neki még enni! Mire odaadtam neki a cicit! De nem gondoltam volna, hogy így nekiesik. Mindkét cicimet kiszívta ami + 110 grammot jelent. Hiába próbáltam tőle elvenni nem adta és ha sikerült akkor csak üvöltött hogy adjam vissza. Így összesen 230-at evett. Utána egy jó nagyot bukott és elkezdett fájni a pocija ami kb 10 percig tartott és bealudt. Hajnal 1 ig a hangját sem hallottam! Mondhatom nem semmi volt. Ja és egész nap összesen 880 grammot evett! Kivagyok! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ. Nem alszik csak ha már nagyon kifárad akkor is csak du. Én már kezdek hozzászokni a gondolathoz, hogy neki csak éjjel van alvásigénye.... De nézzük a jó oldalát. Éjjel legalább alszik és kaja után se kell ringatás visszaalszik szó nélkül. Kitartás nekem! Ja és már kezd leszokni a kézben levésről. Már elég lassan, ha mellette vagyok. 1 hetembe került mire sikerült ezt elérnem nála. Amikor játszunk és kezdi a hisztit hogy vegyem fel akkor nem veszem próbálom lefoglalni. Ha az se használ akkor ott hagyom 5 percre és utána megnyugszik és elvan a pihenőszékében! Lassan megtanulja, hogy nem lehet állandóan anyán lógni. Lassan 2 hónapos lesz és jó lesz ha nem lesz elkényeztetve! Kissé szemétnek tűnök szerintem, de nekem is kell a magánélet akár 5 percre is! És úgy néz ki most már csak próbálkozik a hisztivel, de hamar leáll. Így csak akkor sír ha fáj valamilye vagy tiszta pelust akar vagy ha éhes! Ezt is sikerül elérni csak kitartás kell hozzá!
Szerző: kataalma  2008.11.29. 11:22 Szólj hozzá!

Azt hiszem nagyon nehéz napokon, vagyunk túl! A Hétvégén Péntektől Vasárnapig nagyon húzós volt! Tomibabának a front betett és még a pocakja is fájdogált egy picikét! Állandóan rajtam akart lógni, aminek bevallom, engedtem egy picit, mert akkor legalább nyugiban volt egy picit! Most kitaláltuk apával, hogy veszünk neki egy ringatószéket. Reméljük, beválik, és nem akar állandóan kézbe lenni! Lassan észreveszem, hogy mi az ami csak hiszti és mi az amikor tényleg valami baja van! Ha jól van lakva és tiszta a pelus és nem, fáj a hasa akkor vajon mért sír? És ha felveszem, mér hallgat el?! Na ugye? Hát most kitartó leszek, és nem veszem fel mindig, csak ha már nagyon nagyon nem bírom tovább. Remélem így leszokik a hisztikéről! Takarítani úgy szoktam, hogy magamra kötöm és akkor el is alszik rajtam. De amint meglesz a pihenőszék már nem lesz ez sem. A székével együtt jön velem mindenhova és nézhet engem. De nem lesz állandóan kézbe! Lassan már ott tartunk, hogy senki kezébe nem marad meg csak nálam! Na erről nagyon gyorsan le kell szoktatnom, mert később bajok lesznek, azt hiszem. Most itt van mellettem az ágyában, és zenét hallgatunk! Remélem ez jó lesz neki is! A pihenőszék, meg ha minden igaz holnap vagy ma megérkezik. Tegnap vettem a Teszveszen 9000.- Ft-ért + postaköltség 830.- FT. Később, pedig ha már nem kell, eladom ugyanitt és akkor nem lesz gond! Ez egy kis befektetésnek is nevezhető! Tomika Hétfőn volt 4130 gramm. Szépen fejlődik, és már jól hurkásodik a kis combikája is! Hangokra már odafordítja a fejét és nem sokáig ugyan de nézegeti a játékait! Természetesen fürdeni továbbra is imád és már látom, kezdi élvezni is. Mondjuk eddig is élvezte, de most már ki is fejezi néha! Jövőhét kedden viszem a védőnénihez aki, tüzetesen átnézi őt! Megméri mindenhol! Csütörtökön, pedig mennem kéne a nőgyógyászhoz, addig apa fog rá vigyázni! Hát kíváncsi vagyok, hogy fogja viselni! Addig, muszáj lesz valahogy leszoktatnom arról, hogy csak anyánál jó! Most megint jön egy jó nagy front! De ez most nem hidegfront lesz hanem meleg! Hát kíváncsi leszek nagyon rá, hogy mit hoz ki nála… De most is szépen sír és várja, hogy felvegyem! Hát nem teszem! Inkább csörgetem neki a csörgőit!

Szerző: kataalma  2008.11.27. 08:24 Szólj hozzá!

Hú! Azt hiszem, most jön csak a neheze! Tomika tegnap nagyon rosszul viselkedett és én is teljesen kikészültem miatta! Egész nap húzta a lábát, mint akinek a pocija fáj és reggel 9-től, délután 4-ig folyamatosan keservesen sírt! Már nem tudtam neki mit kitalálni, de én próbáltam higgadt maradni, hogy ne legyen jobban ideges a kicsikém! Most vagy az volt az oka, hogy adtam neki infacol cseppeket, holott nem is hasfájós csupán néha fájdogál neki, vagy az hogy jött ez a fránya hidegfront, 80 km/ órás széllel és hóeséssel! Fogalmam sincs, de a tegnapi napot túlélni elég kimerítő volt. Estére már megnyugodott egy picikét és a pancsi után is evett és aludt! Éjjel sem volt vele gondom hála az égnek. Ma délelőtt volt még egy apró hisztike, de sikerült elringatnom és elaludt! Aztán kelt hamizni és most szintén visszaaludt! Remélem, túl vagyunk a tegnapi fájdalmon és többet nem lesz neki ilyen! Még a kezemben se maradt meg! Ott is csak sírt kiabált és karmolt! Szegénykémet már nagyon nagyon sajnáltam a végén! Apa pedig nem tudja elviselni ha sír Tomika! Egyszerűen ő nem tud nyugodt maradni. Szerintem fél és aggódik, hogy valami baj van vele! De mondtam neki, hogy igyekezzen higgadt maradni, mert Tominak se jó az ingerültség! Hát remélem ezek után sikerülni fog majd neki! Én pedig így ma fél kézzel csináltam meg a töltött paprikát ebédre, de azért nem lett olyan rossz! Most pedig megpróbálok a szülés óta először pogácsát sütni. Hátha megúszom úgy, hogy közben alszik a picuri és nem fog nagyon sírni, mert akkor apa a kezembe nyomja és pápá sütemény….

Szerző: kataalma  2008.11.22. 15:00 Szólj hozzá!

 

 

Úgy néz ki megtaláltuk a megoldást a sírásra! Jó nem kiabálom el, de egyelőre most bevált a dolog, remélem a jövőben is hasznosítani, tudom majd! Szóval 100 gramm az, amit már ez a pici ember benyakal egyszerre. Ha ennél kevesebbet eszik, akkor tuti nincs jól lakva és fél óra múlva már reklamálni fog. Így viszont addig mérem és etetem ameddig el nem éri a 100-at. Sajna picit lusti a drágám így van hogy 30 perc elég, de van, hogy kell egy óra. Utána büfiztetem a vállamon. Minimum 20 percet sétálok így vele ameddig tuti, nem mocorog a pocija miatt és utána nagyon óvatosan, leteszem szunyálni. És lássatok csodát úgy is maradt! Éjjen! Remélem ez lesz a kulcs hozzá. Hiába ő is csak férfiból van és szereti, ha tele a pocak és ringatva van a segge! Mi lesz itt később? De az egy biztos, hozzá is a gyomrán átvezet az út! Már napok óta göcsöltünk ez miatt. 4 napja napi 9x eszik a megszokott 8 helyett és éjjel is nyűgösködik 2 napja. Szerintem már többet akart enni és ezt így jelezte nekem. No de sebaj. Bár a ciciből nem mindig szív le annyit amennyi neki kell, pedig megvan benne az adag kipótolom tápszerrel és már durmolunk is. Remélem a következő váltást is észreveszem majd és nem 100 adok akkor majd neki hanem 120-at! Bár a legjobb lenne, ha nem kéne pótolni, ha csak a ciciből fogyasztana. Mindegy! Így is jó. A lényeg, hogy nyugodt kiegyensúlyozott babuci legyen és én is tudjak pihenni mellette egy picikét! Főleg éjjel. Nappal nincs rá olyan nagy igényem. A szomszéd néni tegnap meglepett minket egy nagy kosár szabolcsi almával. Olyan aranyosak. Nagyon szeretik Tomikát, mert a saját gyerekükre emlékezteti őket! Éjjen! Végre egy jó pont náluk! Tomika viszont most ébredt fel, mert pukiznia kellett. Bő egy órát aludt a drágám. Most kicsit megpacskoltam, de nem hiszem, hogy sokáig tart ez a fél alvás fél éber állapot nála. Ezért most be is fejezem. Ja még annyit, hogy már 4 kg. Ezt a súlyán rendesen érzem, amikor éppen cipelni kell! És mi lesz itt, még ha hízik?

 

És mára beköszöntött a fagy is! Szerintem az éjjel ez a hidegfront is betett nekünk, azért nyöszörgött annyit a kicsikém.
Szerző: kataalma  2008.11.19. 10:34 Szólj hozzá!

Nincs időm a gép előtt lenni, mert ez a kis törpi minden időmet lefoglalja! Szépen gyarapszunk. 3 hét alatt hízott 1 kg-ot! Karácsonyra már kész hájcik leszünk! Nehéz nagyon így az első pár hét. Nem mondom, hogy jajj nagyon jól vagyunk, megy minden flottul. Éjjel tényleg szuper, mert max 2x kel enni és utána simán alszik tovább. Nem kell semmi ringatás meg hasonlóak! Szóval pihenni tudok! Viszont nappal nem alszik. Csak kézben van el! Ha leteszem, rögtön üvölt, mint akit gyilkolnak. Próbáltam már kengurut, babakocsit, hordozó kendőt… de egyik se jó neki! Még a wc-re menés is nagyon necces mellette! De alig várom már, hogy egy picit nagyobb legyen, és ha leteszem a kiságyba, akkor csöndesen elnézelődjön, és ne kiabáljon folyton. Nálunk nem úgy van, ahogy a nagykönyv írja. Nem eszik, meg alszik, hanem eszik, üvölt, üvölt, ringatva van, üvölt és eszik. Ez megy minden áldott nap már 4 hete, és én lassan begolyózok! De tudom, már nem kell sok, nincs sok hátra és lesz egy lélegzetvételnyi szabadidőm nappal is! Alig várom már!

Most búcsúzom, mert lassan enni kell neki!
Szerző: kataalma  2008.11.17. 15:02 Szólj hozzá!

 

 

Minden a legnagyobb rendben van. Tejci pont annyi van amennyi szükséges éppen, de van, hogy még tápszerrel ki kell egészíteni, mert Tomika még sokszor mindig lusti! Illetve lehet csak én vagyok türelmetlen. Az elmúlt napok nem voltak valami rózsásak, mert Tomika nem alszik egész nap. Ha leteszem, akkor ordít, ha felveszem nevet! Állandóan enni szeretne. Már sokszor úgy túlette magát, hogy visszajött neki. De ez után is tömte a kezét a szájába, hogy még adjak neki! Na most erről próbálom éppen leszoktatni őt! Éjjel nagyon jó kisfiú. Csak 2x kel fel és egy hang nélkül visszaalszik. Jó lenne, ha napközben is alukálna mindig csak egy-egy órácskát, hogy én is meg tudjam csinálni azt, amit éppen szeretnék. Mondjuk jó, lenne néha enni, inni, wc-re menni és a háztartás sem egy utolsó dolog. De ahogy nő remélem, úgy okosodik és belerázódunk majd a dolgokba. Ma nem akarom elkiabálni, de nagyon jól viselkedik. Éjjel csak egyszer kelt fel és most napközben is minden szopi után alszik egy órát. Aztán ordítva kel fel, hogy neki bizony fáj a pocakja…. Na erre kell még valami megoldást találnom.

 

A születési súlyát már 2 hét után bőven visszahízta, és 3 hetesen volt 3550 gramm. Ami azt jelenti, hogy két hét alatt 650 grammot hízott. Mert ugyi egy hetesen hoztuk haza és akkor 2900 gramm volt csak, mert jól lefogyott szegénykém a kékfény alatt!
Én már igyekszem rendesen enni inni és iszom a szopis teát is, így szépen gyarapítjuk a tejcit! Csak annyi a gondom, hogy míg a tápszerrel alszik 3 órát addig a cicit 2 óránként kéri…. Remélem erről hamarosan leszokik és beáll a 3 óránkénti hamira és átalussza az éjszakát!
 
Szerző: kataalma  2008.11.13. 10:06 Szólj hozzá!

 
Nagyon nagyon jól vagyunk! Azt hiszem, kezdünk összeszokni és a kezdeti nehézségek már nem is tűnnek annyira rossznak! Nem is voltam depis, csak így utólag belegondolok egy kis pánik tört rám! Egyedül voltam egy újszülött kisbabával és nem tudtam, hogy amit csinálok az biztosan jó e. Mindenben meg akartam felelni! De mostanra már kezdem kiismerni a fiamat, hogy mi jó neki és mi nem, és igyekszem az életemet úgy irányítani, hogy mindhármunknak a lehető legjobb legyen! Rájöttem, hogy Tomika imád hason aludni, így ha mellette vagyok, akkor mindig hasra teszem. Éjjel, pedig pólyába alszik féloldalasan! Éjjelente csak 2x kel fel hagy minket alukálni! Nagyon jó kisbaba! Ha az igényei ki vannak elégítve, akkor nincs semmi probléma. Csak nekem kell még egy kis türelmet gyakorolnom hozzá, és azt, hogy a házimunka várhat, mert most ő az első! Már voltunk kint levegőzni tegnap meg tegnap előtt is egy picikét! Jó nagyot sétáltunk a jó levegőn és a picikém nagyot szundizott! Sokat mosolyog, és alig várja, hogy az apukája hazaérjen a munkából! A hétvégén egész nap apa foglalkozott vele, és nagyon jól elvoltak. Addig én tudtam csinálni a dolgomat! Tegnap anya hozott egy konyhai mérleget nekünk, amin le tudom őt mérni! És már visszanyerte a születési súlyát! Úgyhogy a drágám a nagykönyv szerint szépen gyarapszik. Remélem, hamar eltelik ez a pár hét, és már élvezhetem a kis gügyögését is és lehet vele jó nagyokat játszani! Én meg csak egyre fogyok! Nem is értem azokat a nőket, akik elhíznak a szoptatás alatt! Én egyszerűen nem tudok! Szinte időm sincs enni! Mire észbekapok, hogy reggelizni kéne, már ebédidő van. Unatkozni nem lehet egy picurka mellett, sőt. Azt hiszem, leszívja minden energiámat, pedig abból nekem van bőven! És amióta megszületett és újból szerelmes lettem az apjába! Annyira jó hozzábújni és szeretni egymást! Minden lopott csók csodálatos számomra! De rajta is látom, hogy imád engem és a kisfiát is! Szóval Tomika a mi életünk legnagyobb csodája és legcsodásabb eseménye! Lehet, mégis bevállalnék egy tesót majd. Jó nem most, de idővel nem bánom jöhet egy kiscsaj! De ha fiú lesz az se gond.
Ja és már kezd több tejem lenni, de még mindig nem az igazi, mert Tomibaba elég lusti és nem szopik ügyesen, mert mindig belealszik a szopizásba. De remélem, ahogy erősödik és nő, úgy egyre több ereje lesz, és jól leszív majd. Egyelőre szopi után kap tápos kiegészítést! Végülis nem tápos baba, mert tejem hála az égnek van! Na jó mára azt hiszem ennyi!
Szerző: kataalma  2008.11.04. 15:15 Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása