Szerző: kataalma  2009.01.29. 07:48 Szólj hozzá!

Szerző: kataalma  2009.01.29. 07:48 Szólj hozzá!

Szerző: kataalma  2009.01.29. 07:47 Szólj hozzá!

 
Ma nagyon csúnya esős időre ébredtünk. Igaz nincs hideg 5 fok, van kinn, de szerintem Tomit nem viszem el sétálni, mert közeleg az influenzajárvány, és nem szeretném, ha valamelyikünk is elkapná. Jövőhéten viszem oltásra megint, és jó lenne, ha nem lennénk betegek addigra. Bár lekopogom, Tomika még sosem volt beteg és remélem legalább 2 éves koráig nem is lesz. Tegnap bepróbálkoztam nála a kanalas etetéssel, de nem jött be! Annyit nevettünk mind a ketten, hogy az csak csuda. Betettem a szájába ő kitolta a nyelvével. Én gyorsan visszatettem és ő annál gyorsabban megint kitolta. Én elnevettem magam erre ő is. Aztán végig nevetgéltünk, míg én feladtam a dolgot. Ma megint megpróbálom. Egy kis tápszert külön kiöntök és az kanállal próbálom neki odaadni. Ha egy pár napig, hétig ezt csinálom, szerintem, lassan belejön a kanalazásba és mire a hozzátáplálást, elkezdem, már talán tudni fogja mi az a kanál. Bár a vitamint azzal szoktuk neki beadni, de mostanában azt is kiköpi. Találékony anyunak kell lennem, hogy rávezessem, milyen jó is a kanállal való hamizás! Almalevet már adtam neki inni, azt megitta, de az almapépet nem! Szóval úgy néz ki magában az alma neki túl savanykás. Azt hiszem, ha legközelebb bepróbálkozok, akkor veszek finom édes piros almát, hátha az bejön neki. Egyre többet vigyorog mostanában. Az apja megtanította neki, hogy hogy kell a nyálát fújni a szájával és akkor az milyen jó kis hangot ad ki. Erre, tessék. Azóta mást sem csinál a drágám. Mondtam apának, hogy ezt már nem kéne neki mutogatni, mert a kajával is ezt fogja majd csinálni. Nevet fújja a nyálát, és így úgy habzik a kis szája, mint egy veszett kutyának. Letörlöm neki, erre kinevet, és előröl, kezdi! Hihetetlen, hogy miket nem képesek megtanulni ezek a kis baby-bogxók! Nekem viszont lassan bele kéne fognom egy jó kis fogyókúrába, mert ha nem kezdem el időben, akkor nyáron megint szarul fogok kinézni. És most nézegettem a terhes képeimet. Hát én akkor nem láttam ekkorának a hasam! De megint vágyat érzek arra, hogy terhes legyek. Bár még nem akarok tesókát, de alig fogom várni majd hogy a pocakomban legyen. És nem fogom sürgetni, hogy kijöjjön, hanem minden percét ki fogom élvezni. Persze mondom ezt most! Na jó egyelőre legyen meg az álom kertes házunk, Tomika legyen picit nagyobb, és persze egy kicsit vissza is kéne mennem, melózni, hogy jó legyen a lóvém megint!

Szerző: kataalma  2009.01.28. 06:30 Szólj hozzá!

Szerző: kataalma  2009.01.26. 13:40 Szólj hozzá!

 
Tomika már nagyon ügyes baba. Próbálgat megfordulni, de ehhez még egy kicsit lusta, nem mindig van kedve hozzá. Viszont pár napja a kúszással nagyon erőlködik. És addig addig erőlködik ameddig tegnap végre sikerült neki. Eddig csak körbe körbe forgott, de tegnap már előrefele is haladt. Annyira édes volt. Leraktam az ágyra, ás pár perc múlva már sokkal arrébb volt. A kedvenc színe a sárga. Mindent imád, ami ilyen színű és mosolyog is rá ezerrel! No meg a szennyestartó még mindig jó barátja, vele is sokszor eldiskurál. Az ujjait már kezdi nagyon megismerni. Már nem csak az öklét kapja be, hanem külön külön az ujjait is! De van, hogy mindkét öklét egyszerre akarja benyomni, és akkor jön az öklendezés. És ez a nagy kézevésnek az eredménye, hogy fél méteres körzetbe minden csupa nyál. Az arcáról már nem is beszélek. Hiába törlöm meg neki, egyből összekeni magát! Az éjjelek továbbra is jól telnek. Ma pl.: este 7 után reggel 4: 15-kor kelt fel. Remélem ezt a jó szokását, megtartja és ha jön a fogzás ideje, akkor sem hagy cserben.
Szerző: kataalma  2009.01.24. 06:08 Szólj hozzá!

 

Tomika jó kisfiú, ha éppen nincs front. Átalussza a z éjszakát, csak 1x kel enni. Este 7-től ma hajnal 3-ig aludt. Aztán 10 perc hami és még most is alszik, pedig már reggel fél 7 van. De szerintem lassan kel. Már szépen tartja a fejecskéjét, és jókat kacag magában. Bár a legkedvesebb barátja a szennyestartó, mert azzal hosszasan el tud dumálgatni. Tegnapelőtt volt 3 hónapos. Már igazi nagyfiú. Hogy hány kg lehet, azt nem tudom, mert már visszaadtuk a mérleget, de február 5-én visszük megint oltásra és akkor majd minden, kiderül. Már vettünk neki őszibarackízü csecsemőteát. Tuti ízleni fog neki. Ja és lassan elkezdem majd adni neki a gyümiket, zöldségeket, és utána a főzelékeket! Kíváncsi leszek nagyon rá, hogy hogyan reagál.

Tegnap már nem csak az öklét kapta be, hanem megkóstolta az ujjait egyesével is! A zene tetszik neki, de nem mindig köti le a figyelmét. A hangos és villogó játékoktól fél, így nem is adok neki olyat. Imád a fürdőszobában lenni velem. Ma apukája kicsit később ér haza, így lehet, egyedül kell majd a pancsit meg az esti hamit megcsinálnom, de sebaj. Valahogy ezt is túléljük majd.

Szerző: kataalma  2009.01.22. 06:39 Szólj hozzá!

 
Ma elvittük Tomikát Erikáékhoz! Elég jól bírta a kiképzést. Nem volt nyűgi csak a végén, de akkor már fáradt volt és lassan kajaidő. Mire hazaértünk már bealudt a kocsiba, de itthon sírva ébredt. Nem értettem mi a probléma egész, odáig míg ki nem csomagoltam. Hát ma már 2. kaki volt a pelusban. Hehe, pedig 2 naponta szokott és reggel már termelt… na sebaj, tisztába tettem, megetettem, és most ismét szundikál! Kapott megint rucikat meg egy pár zenélős játékot. Remélem, jól ellesz majd velük. Nekem is jól esett egy picit kikapcsolódni. És Tomika éjjel megint jó kisfiú volt, csak az nem tetszik nekem, hogy állandóan keresztbe fordul a kiságyban… Erre mindig felébred, mert beüti a fejét a rácsba. Hiába a rácsvédő. Na sebaj. Holnap, pedig megpróbálunk átmenni vele anyuékhoz! Remélem ott sem lesz hisztike! Jó lenne.
Szerző: kataalma  2009.01.17. 17:00 Szólj hozzá!

 

 

Tegnap este levágtuk Tomika haját. Én fogtam őt, apa pedig vágta. Sajnos, muszáj volt már levágni neki, mert elkezdett koszmós lenni a kis fejbőre és akkora hajjal nem tudtuk neki rendesen kezelni. Sőt olyan hosszú volt már neki, hogy a füle alá is leért, és amikor megizzadt akkor jól befülledt oda neki. Állandóan szanaszét állt, és a hajmosás kész tortúra volt a részéről! Szegénykémnek már hajszárítóval estünk neki, nehogy megfázzon. De most olyan édes kis golyó lett. Meg kell zabálni. Hát nem tündéri?!

 

Szerző: kataalma  2009.01.15. 06:14 Szólj hozzá!

 
Tomibaba ma éjjel is csuda jó kisfiú volt! Megint evett este fél 8-kor és aludt reggel 4-ig. Jó közben egyszer fél 3-kor felébredt, de 5- 10 perc alatt sikerült visszaaludnia. Adtam neki két korty vizet, hogy ne legyen annyira kiszáradva a kis torka és szunyált is tovább. Aztán reggel háromnegyed 6-kor már kukorékolt. Eljátszott 7-ig, utána reggelizett és most 9 óra van de még mindig alszik. Tegnap voltunk vele vendégségben Attiláéknál és olyan volt, mint akit kicseréltek. Egy szava nem volt. Nem sírt, nem nyüglődött semmi! Mondtam is az apjának, hogy ez a gyerek nem a mienk. Valaki útközben kicserélte őt! Hihetetlen, de úgy néz ki Tomika a változás útjára lépett. Csak el ne kiabáljam. Remélem, megtartja ezt a mostani jó szokását. Lassan már kezdek én is fellélegezni. Hason alszik, de ha ébren van, akkor utál hason lenni. Pedig muszáj lenne neki, hogy erősítse a nyak és hátizmait. Már jó lenne, ha bólogatás nélkül sokáig meg tudná tartani magát. A pelenkázás még mindig kész birkózás vele. Születése óta izeg mozog. Alig bírom ráadni a kis popsijára. De még mindig kijelenthetem, hogy makkegészséges. Vigyázunk is rá, de nem tesszük oxigén sátorba. Én nem szoktam kifőzni a dolgait, max heti 1x. A ruháit nem mosom külön, és persze csak azt vasalom ki ami nagyon gyűrött. Jó a body-kat azért kiszoktam neki. A cumi, ha leesik, azt se mosom le! Soha nem is mostam. Bekapom és kész! Valahogy én nem vagyok annyira jajj most mi lesz típus! És Tomibaba egy erős stramm fiúcska. Szerintem, ha túlzásba vinném az aggódást már rég beteg lett, volna. Igyekszem a textilpelusokat is mindig cserélni a feje alatt meg a büfiset is, és így nincs semmi gond. De a hajától már a falra tudnék mászni. Olyan nagy neki, hogy már lassan a szemébe lóg! Nem tudom mikor lehet majd neki már levágni, de szívem szerint én már most nekiesnék.
Szerző: kataalma  2009.01.12. 08:49 Szólj hozzá!

 
Nem akarok elkiabálni semmit, De Tomika irtó jó baba volt tegnap és ma éjjel! Tagnap nappal evett játszott aludt! Jó délutánra már kissé nyűgös babuci volt, de senki nem tud nekem olyan gyereket mutatni, aki délután estefele nem nyüglődik egy kicsikét. Aztán jött az éjszaka. Este fél 8-kor megetettem és csak reggel fél 5 kor kelt legközelebb hamizni, de utána egyből visszaaludt! Lehet, mostantól átalussza az éjszakákat? Hát jó lenne, de nem kiabálom el, mert ez lehetett egy kivételes este.
Szerző: kataalma  2009.01.11. 05:45 Szólj hozzá!

 
Hát nem semmi a mi az elmúlt időben velünk történt. Kezdem ott, hogy a hétvégén nem volt fűtés egész Csepelen és Erzsébeten, mert tönkrement valami. Péterbáéktól kellett elhoznunk egy hősugárzót és aznap éjjel kint aludtunk mind a 3-an a nappaliba, mert oda fűtöttünk be. Szerencsére éjjelre már visszakapcsolták a fűtést, így nem fáztunk. Aztán jött a tegnapi nap. Tomikát elvittem oltásra! Nagyon szépen viselkedett ameddig odaértünk, meg ameddig megvizsgálták. Azonban amikor a szurit kapta az rettenetes volt. De nem csak neki, nekem is! Annyira sírt, hogy pár másodpercig még levegőt sem vett. Belilult a feje és keserves zokogásba kezdett. Hiába próbáltam a figyelmét elterelni, nem lehetett. Annyira sajnáltam őt. Mindkét combjába kapott szurit, mert megkapta a tüdőgyuszi ellenit is. Mellékhatása nem volt. Igaz megelőzésnek adtam neki egy kúpot, de sem aluszékonyabb sem nyűgösebb nem volt, mint máskor szokott. Ez után itthon beszélgettem anyuval és kiderült, hogy a Csepeli mészárlás kivitelezője a szomszédunk. Ekkor kiakadtam teljesen. Nem gondoltam volna róla, hogy egy légynek is tudna ártani. De hogy embert ölni… Azt hittük róla, hogy rendőr. Erre, tessék
Na jó visszatérve Tomira. Már 6120 grammnak mérték, bár nem tudom, hogy a textilpelust meg a body-t ami rajta volt leszámították e, de mindegy. Ja és 60 cm. Makkegészséges! Azt hiszem ennyi most röviden.
Szerző: kataalma  2009.01.09. 08:51 Szólj hozzá!

Tomibaba ismét jó kisfiú lett. Napközben már elég sokat lehet vele játszani. Nézegeti a pihenőszékében a játékokat és jókat nevet, ha beszélünk hozzá. Evés után jön a játék. Aztán ha látom, rajta hogy fárad, és ezt már nyüglődéssel jelzi is, akkor beteszem a kiságyba hasra és elalszik magától. Mondjuk ez napi max 1x, fordul elő akkor is délelőtt. A többi nyűginél magamra kell kötni, és úgy alszik el. De legalább alszik. Most 3 napja már a szobájában alszik és mi is a hálónkba. Végre kényelmesen tudok feküdni. Evéssel sincs gond, de ő a napi 6 kaja helyett 7x eszik. 7x120-at, pedig 6x 140-et kéne. No de ez legyen a legkisebb gond. Mondjuk, nem bánnám, ha már végigaludná az éjjeleket, vagy mondjuk napi max csak 1x kellne fel, de ennek is eljön majd a maga ideje. Most jelenleg 5920 gramm és 62-es méretű rucikat hord.

Rugikat kapott eleget, most pár hónapig azt nem kell venni, de body-t azt tuti kell majd, mert ami van neki az max még egy hónapig jó, aztán kifogytunk belőle. A héten viszem őt oltásra. Remélem nem lesz semmi következménye és ugyanúgy jó éjjelünk lesz. Jelenleg max 3-4 naponta viszem csak levegőre és akkor is max. fél órát, mert nagyon hideg van mostanság. – 5 és -10 fok között állandóan. Ez a fűtésszámlán is biztos látszani fog. A haja egyre csak nő és nem akar kikopni. Lassan már le kell vágni neki. A szeme színe még mindig kék és egyre világosabb. Már beszélget is velünk, de még nem igazi gagyogás, csak gőgicsélés meg torokhang. És persze mint minden baba utál öltözködni. Ha a sapit csak megmutatom neki, már sír ezerrel. Tegnap előtt, pedig elvittük a Heimpálba este, mert eléggé váladékozott a szeme. Hát kár volt elvinnem, mert egy belgyógyász volt ügyeletes. Az vizsgálta meg őt! Mindent nézett csak a szemét nem. Erre felírt egy szemcseppet bakteriális fertőzésre. Még jó, hogy nem váltottuk ki, mert nem is volt a szemének semmi baja. Szerintem csak belekapott és azért volt a kis gyulladás. Főztem kamillateát, és azzal törölgettem neki. Másnap reggelre már semmi baja nem volt a szemének. Ennyit a dokikról. A jobb szeme volt váladékos, de a doki mivel meg se nézte neki a bal szemét írta a papírra. Mondhatom szép. Így bízzon az ember a gyerekorvosokban. De más baja nincs, és ezt legalább ott megtudtuk. Szép egészséges kisfiú!

Szerző: kataalma  2009.01.05. 12:52 Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása