Nem mondom, hogy egyszerűek a mindennapjaink. Egyre kevesebb időm van ezt a naplót is írni, így lehet felfüggesztem, de az is lehet, hogy csak havonta látogatom. A fiúk sokat fejlődtek, de még nem sok változás van itthon. tomi még mindig nem beszél, de egyre többet duruzsol és mutogatás közben is mondja már a magáét kínai nyelven. Danika egyre többet van ébren, figyel rám, de inkább sírás a vége a dolgoknak. szépen kinyomja magát és nem billeg közben a feje. Még nem mosolyog vissza és nem gagyog, de nem is siettetem. Tegnap venni kellett itthonra tápszert, mert úgy néz ki délutánonként kissé megcsappan a tejem a fáradságtól. De kitartok és igyekszem a tejemet serkenteni nem pedig átszokni a tápszerre. Anyagilag se mindegy, no meg kényelmi szempontból sem. Éjjel mennyivel jobb csak előkapni a cicit, mint tápot keverni, melegíteni utána mosogatni. Na meglátjuk mi lesz a dolog vége. Tomikával mostanában rengeteget járunk játszótérre. Élvezi a kis drágám, de még bele kell jönnie, hogy a gyerekeket nem bántjuk, nem döntjük hanyatt. Lassan észreveszi magát. Tegnap nagyokat csúszdáztunk. Nagyon élvezte a dolgot! Én kicsit fáradt vagyok, de nem panaszkodok, Éjjel mostanában Tomi alszik, Dani max 1-2 alkalommal kel. Nappal mikor Dani alszik, tomi sikít, ha Tomi alszik, Dani ordít… Mindig valakinek a száját be kell valamivel fogni, hogy a másik aludjon. Ok Tomi figyelmét simán terelem, de Dani száját csak cicivel lehet befogni J Néha úgy érzem annak a napnak sosem lesz vége és már kikészülök, néha meg megy minden simán. De jó lenne ha sosem lennék feszült mert az a tejnek nem tesz jót

 

Szerző: kataalma  2010.03.31. 14:48 Szólj hozzá!

Te sem akarsz kimaradni a legújabb pontgyűjtő őrületből?
Mit is kell tenned?
2010. 04. 01. -én hivatalosan is az útjára indul a programunk.
Nem kell mást tenned, csak elolvasni a Neked küldött
hirdetéseket. Naponta maximum 5-öt. Ha megteszed, pontokat
írunk Neked jóvá, amit beválthatsz az ajándékainkra.
Jelentkezz most, mert a 2010. március 31-ig regisztrálók
között kisorsolunk egy hosszú hétvégét 2 fő részére a Kék
Duna Wellness Hotelbe!
Regisztrálj most, nehogy kimaradj az első PONTERek közül!
A következő linken tudsz REGISZTRÁLNI:
http://www.ponter.hu/index.php?menu=belep&act=reg&code=d5d2c372aa

Szerző: kataalma  2010.03.31. 14:42 Szólj hozzá!

Szerző: kataalma  2010.03.16. 07:50 Szólj hozzá!

Telik az idő, de a tavasz csak nem akar megérkezni. Még most éjjel is esett az a fránya hó. A babákat meg rettenetesen megviseli ez az időjárás. Dani 1 hete nem bír magával. Én még nem láttam olyan babát, aki este fürdés után az anyukája cicijén vacsorázva nem alszik be. Hát Dani képes erre is. Szopi után még 1,5 órát képes ébren szenvedni. Ugyanis ahhoz még túl kicsi, hogy elfoglaljam, így csak sír. A hasa nem fáj és ha ringatom csendben van, de ő csak a cicin tudja magát elképzelni éber állapotban. Lassan veszek neki egy mű cicit. A súlya szépen gyarapszik. Heti 250-270 grammot hízik. Már 4500 gramm és 55 cm a drágám. Kis pufi lufi a feje. Amúgy nincs vele gond. Van, hogy éjjel 1x kel, de van, hogy 2x. Nem tudom, mitől függ. De legkésőbb este 9-kor már mindig sikerül ágynak döntenem, Tomi meg már 8-kor alszik. Viszont Tomi kezd kicsit kikészíteni. Őnagysága, nemhogy 1x alvásra tért át nappal, van, hogy egyáltalán nem alszik. Ilyenkor az idegeimre megy az állandó sikításával. És a legújabb szokása erőltetve nevetni, de valami förtelmes módon. Attól mindig a plafonra mászok, és természetesen mindig akkor csinálja, mikor Dani aludna, hogy felébredjen rá. De ezzel szemben imádja Danit. Mindig bújik hozzá, simogatja, szeretgeti. Velem ellentétben, akit mindig megharap és játékból ver. Jó lenne, ha erről már leszokna. Kicsit túl agresszív. Más gyerekekkel is csak úgy tudja elképzelni a játékot, ha bántja őket és mindezen jókat nevet. Mondjuk, nem azért csinálja, mert tudja, az a másiknak fáj, csupán játszik. Remélem ebből is kinövünk egyhamar. Nagyon várom már a jó időt, amikor kinn lehetünk egész nap a levegőn. Talán akkor minden könnyebb lesz. Talán. Ja és megjártuk a szemészetet. A nőci kitalálta, hogy Tominak +3-as szemüveget kell viselnie. Na mielőtt én kiváltom elviszem egy másik dokihoz is, nehogy olyat hordjon Tomi ami csak ront rajta. Április 22-re van időpontom. Remélem, ott rendesen kivizsgálják. De ha tényleg kell szemüveg neki, akkor gőzöm sincs, hogy hogyan fogom a fején tartani. Ez egy nagy kérdés teli kérdőjelekkel.

Szerző: kataalma  2010.03.16. 07:44 Szólj hozzá!

Elérkeztünk az első hónap végére és megkezdtük a 2 hónapunkat Danika életében. A gyermek még mindig édes és aranyos, de egyre többet van ébren nappal. Főleg délelőttönként. Ekkor nem bír elképzelni mást magának mint a cicit! Ha nem éhes akkor is. De kezdem kiismerni. Eszik böfizik, majd ébren van. ekkor játszok vele és Tomi is, mikor ismét nyügi akkor peluscsere és megy aludni. Ilyenkor cumi kell neki és a saját ágyában szépen elalszik egy idő után. Mondjuk míg elalszik van egy két cumipara amikor vissza kell neki adni mert elhagyja, de mindezek mellett mintagyerek. A hétvégén elég rossz volt, mert erős szeles idő volt, ami őt is és engem is keményen megviselt. De ma ismét minden a régi. Dani az egy hónapos mércén 4000 gramm és 54 cm. Szép teljesítmény tőlünk. Hason fekve ébren már 2-3 percig gyönyörűen tartja a fejét. Erősen kancsal ilyenkor mert fókuszálni próbál. Annyit nevetek rajta. Ma Tomi is kinevette. Nagyon cuki. Tominak meg kijött a két alsó rágófoga. Jobban mondva áttört! Remélem most már lassan nyugis éjjelek következnek majd. Én jól vagyok, tejem van bőven így Daninak nem kell tápszer. Tomi is édes szépen fejlődik és egyre komiszabb. Sokszor játssza a süketet és csakazértis csinálja amit nem kéne, de ez a korral jár. Imádja Danit. szó nélkül jön simizi a fejét és hozzábújik, hogy szereti őt! Remélem ez később is így lesz náluk. Apa továbbra is sokat dolgozik, hogy minden jó legyen itthon. De most mennem kell, mert Dani úgy érzi üres a pocakja….

Szerző: kataalma  2010.03.01. 12:40 Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása