Ezt is megértük! 6 hónaposak lettünk! Tomibaba nagyon szépen fejlődik. Négykézláb áll, ugrik mint egy szöcske és egyre többet kacag. Már hintázunk is a játszótéren a baba hintában és nagyon nagyon élvezi. Megismerkedtünk környékbeli anyukákkal is, így nekem is van már társaságom, és nem kell egyedül unatkoznom. Tegnap megvolt a keresztelő is. Református lett a kicsikém Farkas Tamás Richard! Az a pap keresztelte aki összeadott minket. Tomi egész jól viselte, kimentem vele sétálni a templomkertbe és el is aludt. A nővérem sajnos nem tudott ott lenni, mert tüdőhörgő gyulladása van. De jobban is járt, legalább nem kellett 1,5 órát végigülnie meg énekelnie. Tomi egyre szebben és ügyesebben eszik. Minden érdekli, mindent meg akar fogni és a szájába venni. Anyutól kapott egy kis labdát. A habtapin hasal és ha elgurul a labda, akkor ő ugrál utána. Nagyon cukorfalat. 7800 gramm és 68 cm! Szépen lassan de biztosan növekszünk. Ha megfogjuk a kezét egyből felhúzza magát, ülni szeretne, de egyedűl még nem megy neki. Ha a hátára teszem, egyből hasra fordúl, mert úgy szebb és érdekesebb a világ. És ma reggel életében először megszólalt a légzésfigyelő. Én rohantam be a szobába, hogy mi is a baj, erre ő mosolyogva fogadott kezében a légzésfigyelő zsinorjával, hogy: „ nézd anya kihúztam tök egyedűl és ezt a hangot is én csinálom, ügyes vagyok?” Na erre én jól megöleltem és örültem, hogy nincs semmi baj.

És már mindent megeszik amit adunk neki. Már csak reggel és este eszik tápot. Tízóraira gyümölcsöt, ebédre főzeléket és uzsonnaára tejpépet vagy amit épp azzal kiváltunk.

Szerző: kataalma  2009.04.20. 12:41 Szólj hozzá!

Tomika első lázát is megértük. Kihívtam a doktornénit és tüzetesen átvizsgálta Tomit és talált is valamit, de az nem a láz kiváltó oka. Tomika ma 3. napja lázas. Hol lemegy neki, hol visszaszökik, de remélem hamar elmúlik már, mert nagyon nyügi. Állítólag ez egy vírus és a lázon kívül semmi más tünetet nem produkál. Amit viszont talált a dokinéni az nem más mint Tomi nyelvcsapján egy ciszta. Nem tudom mióta növekedhet rajta, de egy éves kora után le kell onnan műteni. azért csak olyan későn, mert altatásban végzik és ilyen kicsibabánál még ha nem muszáj nem altatnak. Megjártuk a sztk-ban a gégészetet és a kórházban is voltunk. 2 havonta kontrollra kell majd járni vele, hogy nem növekszik e. Állítólag nem okoz különösebb gondot nála. És észrevették, hogy a nyelvecskéje is kicsit le van nőve neki amit majd fel kell nyisszantani. Hát én úgy gondolom, hogy ha nem okoz addig gondot nála akkor majd akkor csinálják meg amikor úgy is altatják a kincsemet. Nem akarom, hogy fájjon neki. Így is elég ideges vagyok a ciszta miatt.

Szerző: kataalma  2009.04.09. 06:03 2 komment

Végre itt a jó idő és kicsit ki lehet szabadúlni. Szereztem egy úk kengurut, így könnyebb lesz ha Tomi nem bírja a babakocsit. Nagyon utálja még mindig. Hiába ültetem fel, már nincs annyira beöltöztetve és kilát, de ez sem tetszik neki. Hiába ő már csak pasi. Bezzeg ha a babakocsiba szól neki a zene. Akkor minden más! Egyébként nagyon édes. Már teljesen kinyomja magát, kúszik, de hátrafele megy neki. Négykézlábra áll és ringatózik. Folyamatosan pörög hasról hátra és vissza. Sikítozik és visszafele veszi a levegőt. Ez most a legjobb elfoglaltsága. Ízlik neki a tejpép is és már nagyon szépen eszik kanállal. A paradicsomos krumpli nem tartozik a kedvencei közé, de bízom benne, hogy egyszer majd megszereti. Már csak 2 hét és itt a keresztelője. Kváncsi leszek, hogy bírja majd! Egyre többet kacag amit én is nagyon élvezek. Sokat elvan egyedül panaszkodás nélkül. Bár ezt most lekopogom, mert ha rossz napja van akkor aztán egész nap kiabál velem... Vettünk neki habtapit, hogy azon játszon és látszólag szereti. Az elalvás még mindig nem megy neki egyedül, kis panaszkodás van, de ha nagyon fáradt akkor magától is képes beájulni. Csak ébredés után senki ne próbálja őt babakocsiba tenni és levinni, mert nagy balhét rendez. 6 fogacskát látok ami már erősen átüt az inyén, de még nem bújik kifele. Remélem nem fog neki nagyon fájni amikor beindul.

Szerző: kataalma  2009.04.03. 09:47 Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása